Go to section: Holidays and customs
21 march 2016, 14:15 Holidays and customs views 6814
Creștinii merg în pelerinaje în ajunul sărbătorilor de Paști
21 march 2016, 14:15 Holidays and customs views 6814

Creștinii merg în pelerinaje în ajunul sărbătorilor de Paști

Ajunul sărbătorilor de Paşte este momentul oportun pentru mulţi creştini să meargă în pelerinaje, în căutarea armoniei sufleteşti. Agenţiile de turism din Capitală se întrec în oferte în această perioadă.

Astfel, cei care vor să fie mai aproape de Dumnezeu îşi pot petrece sărbătorile vizitând mănăstiri sau locuri sfinte atât din ţară, cât şi din străinătate.

Mulți credincioși au ales să viziteze mănăstirile din Moldova. Ghizii au rămas plăcut surprinşi de numărul mare de turişti.

"Oamenii probabil că le-a fost dor de Dumnezeu, de biserică, fiindcă au venit la excursia de astăzi cu mare plăcere cu mare dor, cu mare dragoste de Dumnezeu", a spus ghidul Emilia Panfil.

Turiştii spun că au ales o astfel de excursie pentru a-şi purifica sufletele, dar şi pentru a revedea locurile pitoreşti din ţara noastră.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei susțin că perioada Postului Mare este o ocazie bună pentru pelerinaje.

"În perioada postului mare mulți credincioși își creează mici vacanțe și o destinație justificată în acest sens sunt locurile sfinte", a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

"În perioada Paştelui avem excursii la nouă mănăstiri. Preţul este de 200 de lei. Următorul tip de pelerinaj un pic mai scump deja peste hotare este în România. Preţul este de 49 de euro pentru două nopţi de cazare, transport tur-retur, asigurare medicală", a spus directorul unei agenții de turism, Ion Curmei.

Agenţiile de turism vin cu oferte de pelerinaj şi în Israel. Credincioşii vor putea vizita Ierusalimul şi alte trei oraşe.

Circuitul include şapte nopţi de cazare, iar preţurile ajung până la 600 de euro pentru o persoană.

Postul Paştelui a început în data de 14 martie şi se va încheia în 1 mai, atunci când creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului.

Source: www.publika.md

Keywords:

Paste , sarbatoare , pelerinaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.