Go to section: Holidays and customs
02 september 2016, 15:34 Holidays and customs views 8301
Sărbătoarea găgăuză Hederlez ar putea fi protejată de UNESCO
02 september 2016, 15:34 Holidays and customs views 8301

Sărbătoarea găgăuză Hederlez ar putea fi protejată de UNESCO

Sărbătoarea națională găgăuză Hederlez ar putea fi inclusă în lista sărbătorilor protejate de Organizația UNESCO. Acest fapt îl solicită Direcția generală cultură și turism, precum și Centrul de Cercetări Științifice al Găgăuziei, notează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, Irina Vlah.

Directorul Centrului de Cercetări Științifice al Găgăuziei, Petru Pașalî, luînd cuvîntul la întrevederea dintre bașcanul autonomiei, Irina Vlah, cu membrii Comitetului Executiv al Găgăuziei, a menționat că problema includerii sărbătorii Hederlez în lista sărbătorilor cu renume mondial a fost examinată la ședința Comisiei specializate UNESCO de la Istanbul cu participarea reprezentanților Găgăuziei. Potrivit lui, includerea sărbătorii Hederlez în lista UNESCO va permite promovarea specificului acestui obicei în toată lumea.

Source: www.noi.md

Keywords:

UNESCO , sarbatoare , Găgăuzia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.