Go to section: Cinema
06 august 2023, 14:00 Cinema views 2162
La președinție a avut loc premiera filmului
06 august 2023, 14:00 Cinema views 2162

La președinție a avut loc premiera filmului "Varvara"

Sute de oameni au urmărit filmul „Varvara” în cadrul premierei naționale, care a avut loc ieri, 6 iunie, în clădirea Președinției.

Lungmetrajul, produs de Sergiu Cumatrenco Jr. și regizat de Anatol Durbală, a fost proiectat în Sala Mare, acolo unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

La eveniment a fost prezentă șefa statului, Maia Sandu, care a felicitat echipa pentru munca depusă. Filmul a fost vizionat și de partenerii proiectului, reprezentanți ai Ministerului Culturii, precum și de mai mulți oameni de artă.

„Este un film emoționant, te face să stai în liniște pentru a medita asupra la ceea ce se întîmplă cu noi în societate. Mesajul este clar de la sine. Felicitări! Este realizat bine și mă bucur că Anatol Durbală și Sergiu Cumatrenco au reușit să-l lanseze”, a menționat Petru Hadîrcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

După prezentarea lungmetrajului, publicul a aplaudat în picioare, ceea ce, potrivit actorilor și echipei de producție, este cea mai importantă recompensă.

Regizorul filmului a afirmat că a fost dificil să ducă la bun sfîrșit această producție, dar efortul a meritat pe deplin așteptarea.

„Să ajungi cu un film în Republica Moldova pînă la premieră este un act de eroism pentru oricare regizor, nu doar pentru mine. Poate cuiva îi va plăcea acest film, poate pe cineva îl va irita, sper însă ca acest film să nu lase pe nimeni indiferent”, a spus Anatol Durbală.

În continuare, filmul „Varvara” urmează să fie proiectat în sălile de cinema din Chișinău.

Lungmetrajul îl prezintă în prim plan pe Sașa, un instalator care își face meseria onest și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei, care suferă de o anomalie de dezvoltare, îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

Source: noi.md

Keywords:

Președinția , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.