Go to section: Cinema
06 october 2013, 14:44 Cinema views 16533
06 october 2013, 14:44 Cinema views 16533

Doi moldoveni au ajuns actori în filmul lui Nikita Mihalkov


Foto: publika.md

Au plecat să muncească la construcţii în Rusia, dar au ajuns actori în filme ale unui regizor de talie mondială. Este vorba de cîţiva locuitori din Corjova, raionul Criuleni. Iniţial, s-au ocupa de decor pentru filmele lui Nikita Mihalkov. Unul dintre ei a avut şi un rol secund în cea de-a doua parte a filmului "Утомленные солнцем", relatează publika.md.

"Toată vara m-am rugat la Nikita Sergheevici. Zic, daţi-mi şi mie un rol. Eu sînt moldovean, trebuie să mă filmez şi eu în filmul acesta, că am lucrat mult timp. Şi el mi-a spus - nu acum, lasă la toamnă, la iarnă. Şi iarna m-a chemat şi mi-a dat rol. Mi-a dat o foaie şi mi-a spus: învaţă cuvintele acestea frumos. Mîine dimineaţă o să faci repetiţie şi o să te filmez în cadru. Şi m-am filmat", a relatat Radu Cîrlig.

Bărbatul îşi aminteşte şi acum fiecare detaliu din scena în care a jucat: "Era tun de acesta mare, care împuşcă în tancuri şi eu răcneam la soldaţi, ei nu aveau puşti, nu aveau nimic, care sapă încolo-încoace. Ei cînd au tras înapoi, ne-au nimerit şi noi am murit"

Şi Tudor Creangă a fost responsabil de decor la ultimele două părţi ale filmului "Утомленные солнцем". A fost o experienţă de neuitat, spune bărbatul.

"Mi-a părut foarte bine. Eu pînă în 2008 numai pe la televizor vedeam actorii. Dar după aceasta am stat de vorbă cu Nikita Mihalkov. S-a comportat foarte bine cu noi", a povestit Tudor Creangă.

Nikita Mihalkov este unul dintre cei mai cunoscuţi regizori şi actori ruşi. Filmul "Утомленные солнцем" a cîştigat marele premiu de la Cannes în 1994 şi Premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Keywords:

Rusia , film , moldovenii , actori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.