Go to section: Cinema
06 september 2020, 15:30 Cinema views 4093
Un moldovean își va prezenta cel de-al treilea documentar la un festival renumit
06 september 2020, 15:30 Cinema views 4093

Un moldovean își va prezenta cel de-al treilea documentar la un festival renumit

PLEASE HOLD THE LINE - așa se numește cel de-al treilea documentar în regia moldoveanului Pavel Cuzuioc, care va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Documentare Sheffield.

Documentarul este o alegorie audio-vizuală a comunicării, o calătorie observațională în Estul Europei alături de cîțiva tehnicieni și jonctori din telecomunicații. Fiecare dintre ei preia rolul de ghid al societății pe care o deservește, iar în fiecare dintre clienţii lor descoperim un univers aparte. De-a lungul timpului am vrut să considerăm comunicarea ca un liant de unitate și apropiere între oameni. Deși aparent avem atît de multe instrumente de comunicare, locuim în continuare într-un Turn Babel modern; o discordanță ordonată de personalități și perspective, spun cei care au muncit din greu la crearea acestei producții.

Documentarul, cu o durată de 86 de minute, va putea fi vizionat online pe platforma festivalului din data de 10 iunie, fiind programat în secțiunea INTO THE WORLD a Festivalului Internațional de Documentare Sheffield/ Sheffield International Documentary Festival (SIDF).

Festivalul are loc anual în Sheffield, Anglia, din anul 1994 și încă de la început, Sheffield Doc/Fest a fost cel mai mare festival de documentare din Marea Britanie, iar acum este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante trei festivaluri din lume, alături de Hotdocs (Toronto) și IDFA (Amsterdam).

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.