Go to section: Cinema
30 april 2015, 14:15 Cinema views 8033
Anul acesta, CRONOGRAF a ieșit din limitele unui singur spațiu
30 april 2015, 14:15 Cinema views 8033

Anul acesta, CRONOGRAF a ieșit din limitele unui singur spațiu

Pregătirile pentru Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, ediția a XII-a, care va avea loc în perioada 12-18 mai la Chișinău, sînt în toi. Extinzîndu-și evenimentele, proiecțiile și locațiile, CRONOGRAF-ul a ieșit din limitele unui singur spațiu, notează NOI.md.

Anul acesta, vizitatorii Festivalului se vor putea bucura de proiecțiile a peste 70 de filme, printre care 11 premiere naționale de film și proiecții speciale. Principala locație a CRONOGRAF-ului va fi Centrul Cultural Odeon, unde vor fi proiectate, de dimineața pînă seara, 49 de producții, care vor concura pentru trofeele festivalului.

O altă locație a derulării filmelor din cadrul evenimentului va fi Tipografia 5. Aici, începînd cu 14 mai și pînă pe 17 mai, va fi un program special de filme, cu titlul sugestiv „Filmul ca motor al transformărilor sociale". Tot aici vor fi și filme de scurt metraj, masterclassuri pe teme cinematografice, desfășurate de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

CRONOGRAF-ul ne va bucura și cu proiecții în aer liber, care se vor desfășura în scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) și la Apartamentul deschis cu începere de la ora 21.00.

Pentru iubitorii neobișnuiți de film, festivalul va proiecta cîteva producții cu tematică istorică la cinemateca Muzeului Național de Istorie a Moldovei, pe 16 mai, în cadrul „Nopțile Muzeelor".

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.