Go to section: Cinema
10 may 2011, 16:23 Cinema views 5207
10 may 2011, 16:23 Cinema views 5207

Regizorul Valeriu Jereghi a fost distins cu „Premio Italia 2011”

Regizorul moldovean Valeriu Jereghi a fost distins cu premiul „Premio Italia 2011”. Acesta i-a fost înmînat pentru activitatea semnificativă în arta cinematografică a Republicii Moldova şi, în special, pentru filmul „Arrivederci”. Potrivit prim-ministrului Vlad Filat, Valeriu Jereghi este un ambasador al culturii Republicii Moldova în străinătate.

Ceremonia de decernare a avut loc la Filarmonica Naţională în cadrul unui spectacol de muzică italiană şi moldovenească, organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană în cinstea celebrării protectorului Italiei, Sf. Francesco d' Assisi. Premiul „Premio Italia” este înmînat personalităţilor din Moldova şi din Italia, care contribuie la consolidarea relaţiilor moldo-italiene.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.