Go to section: Cuisine
14 december 2018, 01:00 Traditional drinks views 7722
Studiu: vinul este băutura alcoolică preferată a moldovenilor
14 december 2018, 01:00 Traditional drinks views 7722

Studiu: vinul este băutura alcoolică preferată a moldovenilor

Vinul este băutura alcoolică preferată a moldovenilor, urmată de bere, spumant, divin şi votcă, conform unui studiu realizat şi prezentat de compania „iData: date inteligente". Rezultatele se conţin într-o analiză a industriei vinurilor şi obiceiurilor de consum, efectuată în cadrul Şcolii de iarnă iData.

Potrivit analizei, cele mai multe din persoanele chestionate (cca 40%) au optat pentru vinul de casă, peste 30% vor alege atît vinul de casă, cît şi cel industrial, şi doar în medie 15% din respondenţi s-au arătat a fi amatorii unui vin produs de o fabrică.

Majoritatea (în jur de 40%) persoanelor chestionate au afirmat că procură vin din magazine specializate, aproximativ 30% - din magazine mari, cca 25% - de la producător, şi doar un număr mic de consumatori au declarat că procură vin de la persoane sau de la magazine mici de lîngă casă sau oficiu.

Totodată, gusturile respondenţilor în materie de vin diferă în funcţie de gen. Astfel, femeile vor da preferinţă soiului Muscat, iar bărbaţii au ales Cabernet-Sauvignion. Printre vinurile îndrăgite de moldoveni figurează şi Chardonnay, Merlot, Rară Neagră, Feteasca, Pinot noir ş.a. Alte date din analiza iData se referă la exportul de vinuri, politica de preţuri, branduri şi companii etc.

„Nu este vorba de un studiu la nivel naţional, însă datele studiului au fost validate de un grup de experţi competenţi, care susţin că producătorii de vin vor găsi aici informaţii relevante, care să le orienteze corect şi eficient activitatea", a menţionat Mihai Bologan, director executiv iData.

Datele studiului au fost colectate în perioada 6-10 decembrie, cu un grup ţintă de persoane cu vîrsta cuprinsă între 18-45 de ani, cu participarea experţilor de la Biroul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor, Banca Naţională, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului etc. Şcoala de iarnă iData este un proiect de promovare a abilităţilor de cercetare în rândul tinerilor.

Source: moldpres.md

Keywords:

bauturi , studiu , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.