Go to section: Culture
26 november 2013, 10:21 Culture views 4842
26 november 2013, 10:21 Culture views 4842

Moldoveanca Liuba Ceban la Academia Internaţională pentru Artă şi Ştiinţă

Foto: trm.md

Liuba Ceban este primul cetăţean al Republicii Moldova care a devenit membru al Academiei Internaţionale pentru Artă şi Ştiinţă cu sediul în California.

Solicitată de trm.md, Liuba Ceban a menționat că, fiind încadrată în unele programe în Statele Unite ale Americii, a fost afiliată Universităţii Washington din oraşul Seattle. „Reprezentanții mediului academic de acolo m-au nominalizat în calitate de candidat al comunității academice internaționale pentru artă și ştiință", a spus moldoveanca.

„Este vorba despre o recunoaștere internațională la nivel științific, dar şi o oportunitate de a reprezenta Moldova pentru prima dată în această comunitate. Sînt mîndră să fiu parte a comunității, la începuturile căreia a participat însuși Einstein. Mă simt și responsabilă, sper să reprezint Moldova cu fruntea sus", a declarat Liuba Ceban.

Academia Internațională pentru Artă și Știință reprezintă o comunitate de lideri din diferite domenii care promovează inovația şi știința cu scopuri nobile, punând accent pe valoarea științei inovațiilor pentru pace şi o viață mai bună.

Academia a fost înființată în anul 1960 de persoane distinse vizate de impactul creșterii explozive a cunoștințelor.

Source: trm.md

Keywords:

arta , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.