Go to section: Culture
27 february 2024, 14:00 Culture views 1079
Festivalul ”Mărțișor 2024” pregătește surprize grandioase pentru spectatorul său
27 february 2024, 14:00 Culture views 1079

Festivalul ”Mărțișor 2024” pregătește surprize grandioase pentru spectatorul său

Ediția din acest an a festivalului internațional de muzică „Mărțișor” vine cu mai multe noutăți, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan în cadrul unei conferințe de presă organizată în această dimineață.

Spectacolele din cadrul festivalului vor ajunge în toate raioanele Republicii Moldova. În luna martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și a Ministerului Culturii vor avea loc 43 de concerte în 43 de sate și orașe, notează Noi.md cu referire la jurnal.

Totodată, publicul va avea parte de peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale și interpreți de valoare din R. Moldova, dar și din România, Italia, Grecia, Franța, Cehia și Germania.

„În programul instituțiilor implicate în organizarea Festivalului avem concerte de muzică clasică, modernă, recitaluri corale și de orgă, spectacole de operă, balet și dans popular. Vor evolua vioriști și pianiști virtuoși, dar și nume sonore ale muzicii lirice, ușoare și populare”, a precizat ministrul.

În premieră, la Arena Chișinău va fi organizat și un spectacol de muzică electronică.

Festivalul va începe tradițional la 1 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu un spectacol de excepție. Tot la Palatul Național festivalul se va încheia cu un concert dedicat împlinirii a 90 de ani de la nașterea dirijorului Serghei Lunchevici.

Source: noi.md

Keywords:

Festival , Martisor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.