Go to section: Culture
04 february 2021, 16:00 Culture views 4045
Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției ”Salonul de primăvară”
04 february 2021, 16:00 Culture views 4045

Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției ”Salonul de primăvară”

Peste 100 artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției de artă plastică contemporană "Salonul de Primăvară", care a fost inaugurată la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (UAP), Florina Breazu, a menționat că „Salonul de primăvară" face parte din seria de expoziții de bază incluse în planul expozițional și organizate pe parcursul mai multor decenii de către UAP în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziției actuale sunt prezente 145 de lucrări, dintre care, 103 lucrări parietale și 42 de lucrări tridimensionale, semnate de 113 de autori, tineri și artiști plastici consacrați.

"Expoziția urmărește descoperirea vectorilor noi în evoluția artelor vizuale din Republica Moldova, în toate domeniile de manifestare a spiritului creator: pictură, grafică, sculptură, arte decorative; genuri și direcții stilistice. În condițiile actuale fiecare activitate expozițională ne permite menținerea ritmului constant de expunere și de promovare a artei. Un asemenea eveniment este remarcabil pentru artiștii plastici participanți la expoziție și pentru tot publicul iubitor de artă", a subliniat Florina Breazu.

Expoziția va fi deschisă până la 18 aprilie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

expoziție , artist , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.