Go to section: Culture
29 september 2018, 13:35 Culture views 10828
Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele
29 september 2018, 13:35 Culture views 10828

Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele

Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele în cadrul unei noi ediții a Nocturnei Bibliotecilor. Evenimentul a fost inaugurat la ora 16.00, iar pînă la ora 21.00 sînt desfășurate un șir de activități.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale, a spus că vizitatorii Nocturnei Bibliotecilor pot participa la un atelier de caligrafie, de învățare a scrisului din perioada medievală, ghidați de graficianul și pictorul Valeriu Herţa. Serviciul Audiovideoteca din cadrul BNRM organizează la etajul II al blocului istoric activitatea „Muzica la balcon", unde vizitatorii vor avea posibilitatea să ascultăm muzică de epocă.

Potrivit Elenei Pintilei, în blocul central al BNRM este organizat un atelier de pictură. Este improvizată o cafenea și se învață cum să fie să restabilite cărțile. La fel este desfășurat un atelier de digitizare. Vizitatorii au posibilitatea să vadă scanerul performant care astăzi digitizează patrimoniului de carte veche al țării. De asemenea vizitatorii Bibliotecii Naționale pot vizita depozitele instituției, care sînt spatii închise pentru utilizatorii tradiționali.

Directorul BNRM a mai spus că în cadrul Nocturnei Bibliotecilor sînt puse în valoare toate serviciile instituției. Pentru tinerii cu vîrsta cuprinsă între 14-18 ani BNRM oferă posibilitatea obținerii permisului de cititor în mod gratuit. Intrarea este liberă. „Scopul acțiunii este promovarea instituției bibliotecare în comunitate. Îi invităm pe toți să cunoască Biblioteca Națională", a spus Elena Pintilei.

Nocturna Bibliotecilor este la a treia ediţie.

Source: ipn.md

Keywords:

biblioteca , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.