Go to section: Culture
29 november 2016, 17:00 Culture views 7756
Mark Tkaciuk lansează un nou proiect (Foto)
29 november 2016, 17:00 Culture views 7756

Mark Tkaciuk lansează un nou proiect (Foto)

Ex-deputatul Mark Tkaciuk, ex-consilier prezidențial, antropolog, a lansat recent un proiect care a reușit să atragă ex-deputați, deputați, activiști, diplomați etc.

Astfel, la 24 noiembrie, Tkaciuk a plasat un anunț pe facebook, în care spunea că are nevoie de voluntari pentru a sorta și aranja 50 de mii de cărți în biblioteca civilizației, care poartă numele lui Marc Bloch.

„Aceasta va fi prima bibliotecă cu acces deschis din Moldova. Lucrul se va face în două ture – ziua (de la 09.00 la 20.00) și noaptea (de la 20.00 la 04.00). Participarea Dvs. va fi importantă pentru noi", a scris atunci ex-deputatul.

Îndemnul său nu s-a lăsat mult așteptat, așa că, zilnic, la biblioteca din inima capitalei vin să ajute diferite persoane, printre care: ex-colegii de partid, ex-deputații Iurie Munteanu și Grigore Petrenco, actualul deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, scriitorul Vasile Ernu, diplomatul Kalman Miszei, dar și activiști, jurnaliști, entuziaşti.

Din imaginile publicate, se pare că, deja în scurt timp, biblioteca își va deschide ușile publicului larg.

Source: tribuna.md

Keywords:

biblioteca , proiect , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.