Go to section: Culture
16 november 2016, 12:41 Culture views 5424
La Ambasada Ungariei a fost vernisată o expoziţie a unei pictoriţe din RM
16 november 2016, 12:41 Culture views 5424

La Ambasada Ungariei a fost vernisată o expoziţie a unei pictoriţe din RM

O expoziţie sub genericul „Caleidoscop" a artistului plastic Irina Kara a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău.

Expoziţia cuprinde 35 de lucrări realizate de autoare în ultimii ani.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că ambasada a colaborat cu Irina Kara în cadrul expoziţiei artiştilor plastici din Republica Moldova la Galeria Vigado, Budapesta, în primăvara acestui an.

„Munca asiduă, talentul şi dedicaţia au ajutat-o pe artistă să se integreze perfect în conceptul expoziţiei „Arta în Moldova: Exprimare prin diversitate (pictură, grafică, ceramică". Irina Kara experimentează în permanenţă. Aceasta este explicaţia pentru diversitatea de picturi pe care le puteţi vedea astăzi - peisaje clasice, natură statică, lucrări abstracte", a constatat Mátyás Szilágyi.

Solicitată de MOLDPRES, Irina Kara a afirmat că aceasta este cea de-a şasea expoziţie personală, pe care o prezintă în faţa publicului. Totodată, a precizat ea, a participat la mai multe expoziţii de grup din ţară şi de peste hotare.

Irina Kara s-a născut în oraşul Chişinău. În 2001 a absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Arhitectură. Irina Kara are lucrări în colecţii private din Republica Moldova, Germania, Marea Britanie, Italia, Israel, Rusia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

pictor , expoziție , ambasada , Ungaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.