Go to section: Culture
09 january 2016, 16:00 Culture views 4630
La Chişinău va avea loc Congresul Mondial al Eminescologilor
09 january 2016, 16:00 Culture views 4630

La Chişinău va avea loc Congresul Mondial al Eminescologilor

Cea de-a V-a ediţie a Congresului Mondial al Eminescologilor va avea loc la Chişinău, în perioada 3-4 septembrie. Evenimentul va reuni eminescologi importanţi din România, Italia, Turcia şi Spania.

Obiectivul principal al Congresului este crearea unui program bine sistematizat de promovare a operei și personalității lui Eminescu în întreaga lume, aprofundarea studiilor eminesciene, informarea reciprocă a eminescologilor asupra exegezelor apărute în ultimul timp.

Evenimentul este organizat sub egida Academiei Române, Academiei de Științe din Moldova, Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei și a Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu" din Chișinău.

 

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.