Go to section: Culture
13 may 2016, 16:15 Culture views 5939
Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc la Chişinău şi la Iaşi
13 may 2016, 16:15 Culture views 5939

Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc la Chişinău şi la Iaşi

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" Chişinău, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, dar şi cu alte instituţii, organizează în perioada 17-20 mai, la Iaşi şi la Chişinău, a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru".

ICR Chişinău susţine Festivalul Internaţional de Poezie prin acordarea Marelui Premiu „Grigore Vieru", a Premiului pentru Critică literară şi a Premiului pentru Traducere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în zilele de 17-18 mai, Festivalul se va desfăşura la Iaşi. La Chişinău, Festivalul va debuta pe 19 mai, începând cu ora 10.00, cu depuneri de flori şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publica „Ştefan cel Mare şi Sfânt". Programul va continua cu un medalionul literar-artistic „Acum şi în Veac", organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu".

În aceeaşi zi, la ora 14.00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, se va desfăşura simpozionul ştiinţific „Grigore Vieru în posteritate". Vor susţine prelegeri, printre alţii, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Nina Corcinschi, Andrei Ţurcanu, Aliona Grati, Alexandru Burlacu, Vasile Bahnaru. Prima zi se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului, începând de la ora 18.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici". Totodată va avea loc şi un spectacol de muzică şi poezie susţinut de Mihai Ciobanu, artist al poporului, Fanfara Poliţiei de Frontieră, Studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia" şi poeţii invitaţi.

Joi, 20 mai, la ora 11.00, la Biblioteca Universităţii de Stat din Moldova se va desfăşura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – permanenţă spirituală". 

Source: www.ipn.md

Keywords:

Festival , poezie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
1441 locuitori

Porumbeni este un sat din cadrul comunei Pașcani, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 32 km de oraşul Criuleni şi la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1441 de oameni. Satul Porumbeni a fost întemeiat în 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.