|
Expoziție dedicată pogrom-ului din Chișinău, din 1903
În centrul capitalei a fost vernisată expoziția dedicată a 110 ani de la pogromul din Chișinău, din anul 1903.
Expoziția se regăsește în scuarul Grădini Publice „Ștefan cel Mare" și va putea fi vizitată pînă pe 10 aprilie curent. Această însumă stand-uri ce conțin atît informații, cît și fotografii ce descriu și redau dezastrul din acea perioadă, prin care au trecut evreii.
Potrivit organizatorilor, astfel deexpoziții trebuie să se desfășoare cît mai des, pentru ca societatea să cunoască și să comemoreze persoanele care au fost victimele acelui pogrom sîngeros.
Pogromul de la Chișinău din 1903 este un pogrom desfășurat la Chișinău în zilele de 6-8 aprilie 1903 împotriva populației evreiești. El a fost declanșat după ce ziarul antisemit în limba rusă „Bessarabet" a relatat că, în februarie în acel an, un copil creștin de origine ucraineană, Mihail Rabacenko, a fost găsit mort la Dubăsari. În cursul pogromului au fost asasinați 49 de evrei, circa 500 au fost răniți, circa 2000 de familii evreiești au rămas fără adăpost și 1500 de prăvălii și case de evrei au fost ruinate. Chișinăul făcea parte din Imperiul Rus in acea perioada.
Source:
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1585
- Populația:
- 38 locuitori
Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.
Comments
(0)