Marele Zid Chinezesc are o lungime de 8 850 km
Marele Zid Chinezesc, a cărui construcţie a început acum peste 2.200 de ani, are 21.196 km lungime, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural din China, relatează Xinhua.
Potrivit unui studiu arheologic efectuat începînd cu 2007, Marele Zid Chinezesc se întinde de-a lungul a 15 provincii, regiuni autonome şi municipalităţi ale ţării, scrie rian.ru.
În urma studiului au fost identificate 43.721 de situri de patrimoniu, inclusiv porţiuni de zid, construcţii de apărare şi pasaje, precum şi alte structuri şi ruine legate de Marele Zid.
Este pentru prima dată cînd sunt publicate astfel de cifre, rezultatele unui studiu preliminar din 2008 arătînd că structurile Marelui Zid Chinezesc, construit în timpul Dinastiei Ming (1368-1644), se întind peste 8.850 km.
Marele Zid a fost construit acum peste 2.200 de ani pentru a proteja China de invadatorii străini, fiind întărit şi extins de mai multe ori în timpul dinastiilor ulterioare.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1552
- Populația:
- 13164 locuitori
Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.
Comments
(0)