|
27 martie: Trebuie să ne ținem minte istoria și să nu comitem greșelile trecutului
Mai multe organizații nonguvernamentale care pledează pentru păstrarea statalității moldovenești au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.
La ceremonie au participat Mișcarea de Tineret „Voievod", Guvernul Tinerilor din Republica Moldova, Asociația Obștească „Scutul moldovenesc", Garda Tînără și Asociația Istoricilor din Moldova, relatează NOI.md.
Participanții la ceremonie au remarcat în discursurile sale importanța atitudinii grijulii față de propria istorie, necesitatea de a păstra independența și suveranitatea Republicii Moldova.
„Acum 98 de ani, pe pămîntul nostru s-a produs o tragedie, cînd niște trădători au decis soarta țării pentru tot poporul, dar au decis așa, că astăzi sîntem nevoiți să ținem doliu. Trebuie să ne ținem minte istoria și să evităm repetarea greșelilor din trecut", a declarat liderul socialiștilor, deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul ceremoniei.
Potrivit liderului organizației patriotice „Voievod", Nicolae Pascaru, „astăzi, cei care au furat țara noastră marchează așa-numita sărbătoare a așa-numitei marii uniri, dar trebuie să nu uităm că, acolo unde sînt unioniști, e catastrofă pentru țara noastră."
Fostul ambasador al Republicii Moldova în România, Emil Ciobu, a spus: „Atunci cînd vorbim despre unirea Moldovei cu România, uităm despre faptele istorice, că peste 32 de mii de moldoveni au devenit victime nevinovate ale atitudinii neglijente, nechibzuite din partea autorităților față de propriul lor stat."
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 663 locuitori
Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.
Comments
(0)