25 april 2014, 10:31 We are the Moldavians views 19277
Româna sau „moldoveneasca”? Ce spun sondajele
Photo: unimedia.info
25 april 2014, 10:31 We are the Moldavians views 19277

Româna sau „moldoveneasca”? Ce spun sondajele

Majoritatea cetățenilor consideră că denumirea corectă a limbii oficiale în Republica Moldova este „limba moldovenească". Așa arată datele Barometrului de Opinie Publică, dat publicității la 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice. Sondajul a fost realizat de compania CIVIS.

Potrivit rezultatului studiului, doar 37% din moldoveni consideră că limba de stat în Republica Moldova este româna.

De cealaltă parte, 60% din cetățeni o numesc în continuare „limba moldovenească". Alte 3% din respondenți nu au avut un răspuns.

Sondajul este reprezentativ pentru populația adultă și are o marjă de eroare de +/-3%. Studiul a fost realizat în perioada 28 martie -13 aprilie, pe un eșantion de 1115 persoane.

Source: unimedia.info

Keywords:

studiu , sondaj , limba , Moldova

Comments

 (2)
  • #2 cot Reply Quote selected
    Да кому нужны эти опросы, если сам президент чмофти, презирая конституцию, называет язык румынским.....
  • #1 marian Reply Quote selected
     1) Aratati-mi un document in care se vorbeste de limba moldoveneasca inainte de anul 1300.<div> 2) Valah, Vlah, Volsh sunt denumiri date de ale popoare locuitorilor de origine latina. Notiunile de Romania si limba romana au fost introduse in sec. 19 dupa Unirea Principatelor!</div><div> 3) Sondajul arata cum i-a invatat la scoala, propaganda rusa!</div><div> 4) La 28 iunie 1940 Basarabia a fost ocupata cu forta de tancurile sovietice. </div><div>  Pana atunci, 80% din populatie SE DECLARAU ROMANI si vorbeau limba romana!</div>
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.