10 october 2024, 09:30 Moldovan reality views 173
În ajunul alegerilor, pensionarii din Moldova vor primi o indemnizație unică de la Guvern
10 october 2024, 09:30 Moldovan reality views 173

În ajunul alegerilor, pensionarii din Moldova vor primi o indemnizație unică de la Guvern

Pensionarii din Moldova vor primi indemnizație unică de 2300 de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, în debutul ședinței cabinetului de miniștri.

Recean a menționat că, deși pensiile au fost majorate, banii nu sînt suficienți pentru bătrîni. Potrivit șefului Executivului, circa 30.000 de persoane vulnerabile vor deveni beneficiare ale ajutorului financiar, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Înțeleg ă trebuie muncim și mai mult. Avem o categorie specială de pensionari, care au muncit mult, dar pensiile sînt mici. Vom avea o decizie, le vom oferi la aproximativ 30.000 de persoane, ca și anul trecut, o indemnizație unică de 2300 de lei”, a conchis prim-ministrul.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să facă publice alte informații despre persoanele eligibile să primească ajutor și perioada cînd se vor acorda indemnizațiile.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.