08 january 2024, 15:00 Moldovan reality views 172
Angajații de la Calea Ferată și-au primit salariile abia pentru luna martie
08 january 2024, 15:00 Moldovan reality views 172

Angajații de la Calea Ferată și-au primit salariile abia pentru luna martie

Angajații Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) şi-au primit salariile abia pentru luna martie.

În total, restanţele salariale la această întreprindere depăşesc 130 de milioane de lei. Precizarea a fost făcută de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care susţine că se caută soluţii pentru această problemă.

„Acum, din cîte cunosc, se închide luna martie. Deci ce putem spune foarte clar este că nu se acumulează datorii suplimenatre la salarii.

Rămîn aceleaşi patru luni care nu au fost achitate şi care se trag încă de anul trecut, iar aproape în fiecare lună oamenii îşi primesc un salariu lunar şi compania face tot posibilul ca împreună cu APP-ul ca să găsească soluţii”, a afirmat Andrei Spînu, notează Noi.md cu referire la ZdG.

Directorul Agenţiei Proprietăţi Publice, Roman Cojuhari, a declarat anterior că pentru a echilibra situaţia financiară a căii ferate mai multe bunuri ale întreprinderii urmează să fie scoase la licitaţie, iar din banii obţinuţi se vor achita salariile.

În martie 2024, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că angajații CFM și-au primit salariile restante pentru luna noiembrie și că se începuseră achitarea plăților pentru luna decembrie.

Source: noi.md

Keywords:

CFM , salariu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.