18 may 2024, 12:00 Celebrities views 1071
Maia Sandu a spus de ce în patru ani de mandat nu a vizitat niciodată Transnistria
18 may 2024, 12:00 Celebrities views 1071

Maia Sandu a spus de ce în patru ani de mandat nu a vizitat niciodată Transnistria

Președinta țării, Maia Sandu nu a mers niciodată într-o deplasare oficială în stînga Nistrului.

Șefa statului susține că s-a abținut de la vizite în regiunea nerecunoscută pentru „a menține stabilitatea” pe cele două maluri ale Nistrului, dar că este întotdeauna gata să se întîlnească cu cetățenii de acolo atunci cînd aceștia vin pe malul drept.

„Noi ne dorim să menținem stabilitatea în special în situația războiului din Ucraina și respectiv nu este cazul să destabilizăm. Sînt sigură că ar urma acțiuni de partea cealaltă care vor degenera în acțiuni de destabilizare”, a declarat Maia Sandu în ediția de joi, 16 mai, a emisiunii „Cutia Neagră”.

Președinta s-a referit și la impedimentele create artificial de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol, la intrarea în regiune și a subliniat că dacă nu se poate întîlni cu cetățenii din stînga Nistrului, alte motive de a se deplasa încolo nu are.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.