Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#1 CalinRomania 18 September 2011 | 23:07 #2 lzm00 06 May 2017 | 7:40 Read more#3 sus 07 September 2012 | 15:18 ....ocupatia ruseasca .....asa o replica...nu difera de cea romineasca brrrrr numai cai fratasca a moldovenilor din rominia...si ne asemanam moldovenii din RM cu cei din rominia prin seia ca sintem moldoveni...citesti printri rinduri.... #4 CalinRomania 20 April 2012 | 0:25 Draga Nicoara ....este vreo problema daca o discutam aici ? Adevarul este ca am cautat locul respectiv si nu am dat de el.......Spune ce ai pe suflet......:))
#5 nicoara 18 April 2012 | 20:11 CalinRomania: Unde a gresit Romania in 1918 fata de populatia dintre Prut si Nistru ???
Ma intereseaza si pe mine aceasta pata alba din istoria noastra, hai la aceasta tema sa discutam in forumul <istoria> tema <1918>
#6 nicoara 18 April 2012 | 20:07 laviniagigi: mi-e sila deja de toata rusificarea de la Chisinau....
Si crezi ca spunind "creer plat" rezolvi ceva cu rusificarea? Poate e cazul cind voi , cei ce va considerati mai cu scaun la cap sa dati dovada de aceasta prin fapte, sa nu racniti la tot coltul ca limba moldoveneasca nu exista ci pur si simplu sa le aduceti la cunostinta ca pe moldoveneste se spune nu<rozetka> ci priza, nu <rucika> ci pix, ca e rusine sa nu poti scrie o cerere pe moldoveneste si cind vor disparea din vorba noastra cuvintele rusesti va dispare si intrebarea cum se numeste limba
#7 laviniagigi 17 April 2012 | 23:58 Doamne cat creier plat,sau lipsa de creier ....Voi vorbiti de romanizare????Eu m-am saturat sa vad peste tot in moldova scris numai in limba rusa,in chisinau vezi toate panourile publicitare in rusa!!!Daca suntem moldoveni,nu ar trebui sa fie totul in limba noastra???sunt oamei care au trait 30-40 de ani si mai mult in moldova si nu cunosc sau nu vor sa ne vorbeasca limba si voi venitit aici cu romanizarea,mie mi-e sila deja de toata rusificarea de la Chisinau....
#8 CalinRomania 26 November 2011 | 23:50 O alta intrebare ,legata tot de raspunsul tau de la #386 ....." Romania daca ar vrea/putea sa ajute neconditionat, ar fi binevenita sa o faca."......................................................
Unde a gresit Romania in 1918 fata de populatia dintre Prut si Nistru ???
#9 CalinRomania 26 November 2011 | 23:46 Andrei,#386....." Dar daca romania pe timp de pace ravneste la a acapara Republica Moldova, sunt sigur ca pretul ajutorului vostru ar fi scump...cam la fel de scump ca ocupatia ruseasca insasi...deci ce mi-e una ce mi-e alta"..............................................
INTREBARE : Cum crezi ca Romania ar putea "acapara" pe timp de pace Republica Moldova ??? Si care vezi ca ar fi "miscarile" prin care Romania dovedeste fatul ca vrea sa "acapareze" Republica Moldova ???? Atentie !!! Una este sa va "trezim", sa intelegeti voi binefacerile unei eventuale uniri,sau macar faptul ca sunteti romani acelasi neam cu noi,cei de la vest de Prut,fapt pe care ,sincer sa fiu nu vad cu ce dauneaza sau atenteaza la dreptul vostru absolut de a va decide singuri soarta ,si alta este o ocupatie militara a vreunei zone ,teritoriu din cadrul R.Moldova asa cum au facut rusii in Transnistria.....
#10 CalinRomania 26 November 2011 | 23:38 De ce in cazul Georgiei cu Osetia de Sud.......rusii "bine au facut" ,in timp ce,in Republica Moldova cu Transnistria "rusia a sustinut partea care ii era favorabila, trist dar adevarat." #11 CalinRomania 26 November 2011 | 23:34 Georgia ? Mda.......sa inteleg faptul ca asa cum recunosti autoritatea independentista a Osetiei de Sud si a Abhaziei,din moment ce consideri ca actiunea Armatei Georgiei IN PROPRIUL EI TERITORIU e de fapt un atac,tot asa recunosti ,desigur realitatea independentista a Transnistriei fata de Republica Moldova ....... Sau,imi explici si mie care este diferenta dintre Transnistria si Osetia de Sud sau Abhazia ???? #12 CalinRomania 26 November 2011 | 23:09 Operatia Lentil ordonata de Iosif Stalin la 23 februarie 1944 cand aproape intreaga populatie cecena de atunci ....circa 500.000 de persoane au fost deportati in Kazahstan,permitandu-se reintoarcerea lor de abia in 1957............100.000 dintre ei au murit in urma acestei deportari.......Ce mult se aseamana cu soarta tatarilor din Crimeia !
Si tot acuzati de colaborare cu nazistii ! De fapt,oamenii isi doreau independenta .Dar,desigur bocancul rusesc nu permitea acest lucru !
#13 CalinRomania 26 November 2011 | 23:03 Cand au venit rusii de au ocupat Cecenia ,si cu ce drept ? Desigur,dreptul celui mai tare.....
in 1783.......cam cu 30 de ani doar inainte de ocupatia rusa a teritoriului dintre Nistru si Prut.......Vezi cam ce proportie de rusi sunt acolo........
#14 CalinRomania 26 November 2011 | 23:01 Cecenia ? Te intreb ,andrei, populatia majoritar musulmana nu si-a dorit independenta ???
#15 andrei 26 November 2011 | 22:26 Read more#16 CalinRomania 26 November 2011 | 0:59 Read more#17 andrei 25 November 2011 | 20:38 Read more#18 CalinRomania 25 November 2011 | 20:05 Read more#19 andrei 25 November 2011 | 15:59 da, robert, cum spui tu...
#20 robert 25 November 2011 | 14:44 Gebeleizis: Tu de ce parte te afli? Esti plecat sau analfabet?Nu are rost sa discut cu tine despre situatia mea eu unde sunt sunt bine meci .andreiat despre intrebarea ta...nu stiu, inca nu m-am hotarat..nu ai cum sa te hotarasti asa repede ca doar mintea ta este concentrata pe alte gainariiandreirobert, imi aduc aminte de incercarile tale penibile de a te da drept moldovean...inclusiv incercarile stangace de a injura in rusa...in fine, nu cred ca esti moldovean.despre originile mele ti-am mai spus si ti-o repet eu sunt ROMAN original din basarabia cu toate ca nu am mai fost acolo de la 14 ani