Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Roman sau moldovan?
Propun sa scrie numai cuvintul roman sau numai cuvintul moldovan. Si as ruga numai pe cei din Republica Moldova sa scie. |
|
-
#101 Gebeleizis 11 October 2011 | 14:10 #93 Referitor la Independenta noastra sa stii ca este o tema foarte sensibila. Acest lucru se explica in mare masura prin faptul ca foarte mult timp noi nu am fost stapini la noi acasa. Cei ce veneau nu ezitau sa ne spuna ca nu noi suntem stapini aici: dupa 1812 asa se comportau rusii, dupa 1918 -romanii, dupa 1940 -sovieticii. Nu intimplator noi spunem ca ne-a fost bine cind unii au plecat iar altii nu au venit. Cei care ne impun sa fim romani nu se limiteaza doar la aceasta. Ei vorbesc si despre unirea cu Romania, adica refuzarea la independenta noastra. Ce sentimente ai avea tu fata de cel care contrar viziunilor tale iti spune cine tu trebuie sa fii, iar apoi a cui provincie trebuie sa devii?
-
#102 Gebeleizis 11 October 2011 | 14:01 Read more -
#103 razesu 11 September 2011 | 19:55 volodac:
Romănia e ultimul imperiu din europa. Va veni timpul cînd statele din care au fost rupte "bucăţi" de teritorii pentru fondarea Romăniei (Ungaria,Bulgaria,Serbia,Moldova) îşi vor întoarce teritoriile istorice şi atunci noi vom renaşte STATUL MOLDOVEAN a lui STEFAN!!! E nevoie să luăm ca pildă evreii: primul tost de anul nou timp de 2000 ani o fost"La anul -la Ierusalim
-eu, un moldovean din Romania nu ma voi uni niciodata cu un maldavan ca tine.....nu ai absolut nimic in comun cu Stefan...... -
#104 Corinna 11 August 2011 | 13:02 Eu una zic ca e usor sa te crezi orice. Moldovean, Roman sau moldo-slav ... poti spune ca romanii (Vlahii, oltenii ardelenii sau oricare altii)ti-au furat ba limba , ba portul ba .. tezaurul ... Apreciez interpretarea data de administratorii acestui site situatiei actuale ... poate am inteles bine:1) Vorbim moldoveneste- care seamana cu romana deoarece Vlaho-ardelenii ne-au furat limba in mare proprtie ... si asa scapam de explicatii stiintifice sau babesti.2) Suntem moldoveni caci ... nu vrem s afim romani (destul de convenabil)3) Uitam mereu ca Rusia .... e si ea prin apropiere (la discutii, rapiri de teritorii sau chiar .. cu tancul) -
#105 Corinna 11 August 2011 | 12:55 #81
Romănia e ultimul imperiu din europa. Va veni timpul cînd statele din care au fost rupte "bucăţi" de teritorii pentru fondarea Romăniei (Ungaria,Bulgaria,Serbia,Moldova) îşi vor întoarce teritoriile istorice şi atunci noi vom renaşte STATUL MOLDOVEAN a lui STEFAN!!! E nevoie să luăm ca pildă evreii: primul tost de anul nou timp de 2000 ani o fost"La anul -la Ierusalim".Corect 99% daca vom considera ca Rusia nu face parte din .. Evropa! -
#106 CalinRomania 11 July 2011 | 16:58 Read more -
#107 Gebeleizis 11 July 2011 | 14:10 #89 Sunt sigur ca totul va fi ok si se vor linisti spiritele atunci cind vor recunoaste dreptul celuilalt sa se numeasca si sa se autoidentifice asa cum doreste.
-
#108 Adrianis 11 July 2011 | 7:36 M-aţi uitat pe mine la împărţirea de mai sus. Eu vreau Tiraspolul.
-
#109 spoockee 26 October 2011 | 15:21 ROMÂN 100%
-
#110 Raluca 25 October 2011 | 20:49 Noi moldovenii sau noi românii? Nu este o întrebare prea grea pentru cei care iubesc cu adevărat neamul din care s-au născut. Limba pe care o vorbim indiferent în ce parte a ţării ne-am născut este limba română, cultura este cea românească, tradiţiile, obiceiurile şi religia sunt toate la fel, în marea şi esenţiala lor parte. Orice separare, orice punere a unora mai presus decât ceilalţi nu este decât o bucurie pentru cei care ne vor dezbinaţi. Dezbină şi stăpânşte se pare că este un dicton foarte adevărat. Aşa că fraţi moldoveni dacă îi iubiţi pe ceilalţi români, vă iubiţi pe voi înşivă, îi iubiţi pe moşii şi strămoşii voştri.
P.S. Nu este nici o supărare dacă mesajul meu nu este postat. Ceea ce este însă într-adevăr dureros este că promovaţi cu multă energie dezbinarea dintre români. Nu face bine nimănui.
-
#111 razesu 17 October 2011 | 20:06 lvl100:
Treaba ta razesu daca vrei sa stai si sa lasi istoria sa treaca pe langa tine.
-ce sa fac.....in viata nu poti sa le ai pe toate.....SPQR:
Razesu daca nu mai contribuie la cauza valaha iese de la impartirea Moldovei intre invingatori! Propun ca Pridnestrovie sa se imparta egal intre mine, Calin, LVL si restul imperialistilor.
-ca in Miorita alianta valaho-olteneasca-ardeleana conspira impotriva bietului moldovean si vor sa-l inlature de la masa bogatilor....totusi contributia mea care se intinde pe citeva luni bune nu poate fi stearsa cu buretele,trebuie recunoscuta ca atare si partea mea pusa de o parte pentru ca nu voi renunta nici in ruptul capului la partea mea din prada......
P.S. @SPQR.....ce se mai aude cu Universitatea in virtutea noilor dezvaluiri ale lui Mititelu? -
#112 SPQR 17 October 2011 | 15:36 #86 Eu am spus ca de felul in care decurge discutia aici se va tine cont la intrunirea ONU si ca noi, cei 10 utilizatori ai moldovenii.md, scriem istorie!
Eu imi fac norma de scris de forum ca sa primesc in dar magicul taram al Gagauziei unde voi naturaliza prazul sporind astfel bogatia acestei regiuni. Razesu daca nu mai contribuie la cauza valaha iese de la impartirea Moldovei intre invingatori! Propun ca Pridnestrovie sa se imparta egal intre mine, Calin, LVL si restul imperialistilor.
Volodac, unde esti? Spui ceva si apoi fugi? Mai spune-ne si noua cum vine cu geopolitica asta
-
#113 lvl100 16 October 2011 | 18:45 #83 Pai cum sa nu stau pe aici fratzica , nu vezi ca sunt clipe istorice. Cad imperii, se nasc state, etc . Mai ceva ca la sfarsitul primului razboi mondial.
Treaba ta razesu daca vrei sa stai si sa lasi istoria sa treaca pe langa tine.
razesu:nu te-ai plicisit de urmasii lui Burebistov?
Ai uitat si de Decebalovici :D.
-
#114 lvl100 16 October 2011 | 16:41 volodac: vom renaşte STATUL MOLDOVEAN a lui STEFAN!!
SPQR:Volodac... cand zici ca apare Cecenia, Abkhazia, Adjara sau Ingusetia ca state independente si puternice pe harta?
Pana atunci cel mai probabil o sa renasca statele Pridnestrovie ( Asta e numele adevarat nu Transnistria cum zic imperialistii maldavani ) si Gagauzia.
Mi-ar place sa vizitez Gagauzia dupa independenta. O sa fie o tara mica, dar bogata. Si libera de sovinismul atotmaldavensc.
Chisinaul s-a obisnuit ca din munca harnicilor gaguzi sa isi finanteze afcerile mafiote si bugetul tarii, saracind cu buna stiinta taramurile magice gaguze.
Dar pana cand, intreb eu, pana cand ?
-
#115 SPQR 16 October 2011 | 13:37 #81
Si SUA e ultimul imperiu din America (de Nord). Va veni timpul cand statele din care au fost rupte "bucăţi" de teritorii pentru fondarea SUA (apasii, comasii, taino. mixtec sau iriquoi) îşi vor întoarce teritoriile istorice şi atunci va renaşte STATUL AMERINDIAN a lui WINNETOU!
Volodac... cand zici ca apare Cecenia, Abkhazia, Adjara sau Ingusetia ca state independente si puternice pe harta?
-
#116 razesu 16 October 2011 | 10:00 #82
salut lvl100......tot pe aici iti consumi energiile? nu te-ai plicisit de urmasii lui Burebistov? -
#117 lvl100 15 October 2011 | 23:28 volodac: şi atunci noi vom renaşte STATUL MOLDOVEAN a lui STEFAN!!!
Moldova lui Stefan este imparitita si prin alte tari decat Romania, deci nu e deajuns.
Cum o sa o reintregesti tu daca nici macar nu stii din ce era formata ?
E clar, ai nevoie de conducerea inteleapta a Sfantului Imperiu Roman Dambovitean.
-
#118 volodac 15 October 2011 | 21:49 Romănia e ultimul imperiu din europa. Va veni timpul cînd statele din care au fost rupte "bucăţi" de teritorii pentru fondarea Romăniei (Ungaria,Bulgaria,Serbia,Moldova) îşi vor întoarce teritoriile istorice şi atunci noi vom renaşte STATUL MOLDOVEAN a lui STEFAN!!! E nevoie să luăm ca pildă evreii: primul tost de anul nou timp de 2000 ani o fost"La anul -la Ierusalim". -
#119 arssura92 10 January 2011 | 10:26 Ia maldavani, mă..... -
#120 razesu 30 September 2011 | 20:57 #78
si cum iti place ...intre t..e.....