Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Roman sau moldovan?
Propun sa scrie numai cuvintul roman sau numai cuvintul moldovan. Si as ruga numai pe cei din Republica Moldova sa scie. |
|
-
#41 lvl100 27 November 2011 | 13:52 Read more -
#42 CalinRomania 26 November 2011 | 1:31 Read more -
#43 CalinRomania 26 November 2011 | 1:22 "Sau ....si mai clar ,la #41...."Probabil nu cunosti si respectiv as vrea sa te informez ca in partea de est pe parcursul intregii istorii a Tarii Moldova locuiau in special taranii-razesi ,adica taranii liberi ,care aveau printre obligatiunile lor si apararea tarii.IN PARTEA DE VEST
ATESTAM O ALTA REALITATE."..........(am scris eu cu litere mari).......
INTREBARE: In partea de vest (a Moldovei desigur)....atestam o ALTA realitate........CARE ??? ADICA totusi,moldovenii de la vest erau DIFERITI ??? Cumva de razesii de prin zona Bacaului sau a Vrancei ai auzit ????"
-
#44 CalinRomania 26 November 2011 | 1:16 Sau raspunsul meu de la acelasi subiect "Mama limbii romanesti"....raspunsul urmator...#77
-
#45 CalinRomania 26 November 2011 | 1:12 Read more -
#46 Gebeleizis 25 November 2011 | 11:55 #150 Probabil din cauza deficientelor tehnice nu ai reusit sa citesti mesajul meu. respectiv sunt nevoit sa-l repet. Aici vei gasi raspuns la intrebarea ta.
"Fata de moldovenii de la vest de Prut noi nu putem avea repulsie deoarece suntem un popor, avem o limba, o cultura si o credinta. Moldovenii de la est se de la vest de Prut sunt aceeasi moldoveni pe acelasi pamint al batrinei Moldova".
-
#47 Gebeleizis 25 November 2011 | 11:53 CalinRomania: prin care afirmai ca moldovenii de la vest de Prut ar fi fost mai rai sau mai lasi decat cei de la est de Prut.Poti sa-mi indici unde eu am spus asa ceva? sau este o deductie a ta?
-
#48 Gebeleizis 25 November 2011 | 11:47 lvl100: Care sir al exemplelor ?Da, esti rupt de realitate daca nu cunosti acest sir de asa numitele ajutoare. Special pentru tine mentionez: finantarea asa numitei mitropolii a basarabiei ne recunoacute de bisericile ortodoxe, burse anuale pentru tinerii din R.Moldova (in mediu cite 3500 de burse pe an), finantarea anuala (90 mii euro) a asa numitei asociatii a istoticilor din Moldova, finantarea ziarelor Timpul, Jurnal de Chisinau etc. Sper ca este deajuns.
-
#49 CalinRomania 23 November 2011 | 0:46 Draga Gebeleizis,...#145,...." Fata de moldovenii de la vest de Prut noi nu putem avea repulsie deoarece suntem un popor, avem o limba, o cultura si o credinta. Moldovenii de la est se de la vest de Prut sunt aceeasi moldoveni pe acelasi pamint al batrinei Moldova.".....
Asa parca incep sa te recunosc ca adevarat moldovean..........si nu conform celor spuse de tine inainte ,prin care afirmai ca moldovenii de la vest de Prut ar fi fost mai rai sau mai lasi decat cei de la est de Prut.......
O curiozitate insa............ideea ACELASI popor ti-o da ce anume in primul rand ? Aceeasi limba,cultura si credinta sau apartenenta la acelasi pamant la batranei Moldova ?
-
#50 CalinRomania 23 November 2011 | 0:39 Draga Lenuta #144, "
#143 Si eu la fel pot scrie, vad ca si CalinRomania are postari, atunci ce fel de cenzura?"
Daca incercam (nu am incercat din nou si acum ) sa scriu ceva mai mult sau sa copiez vreun articol din alta parte ,atunci cand incercam sa il trimit imi aparea o pagina in engleza in care mi se spunea ca accesul meu nu este permis......Nu acelasi lucru mi se intampla si daca trimiteam un rand sau doua doar........de aceea puteam sa comunic totusi cate ceva...dar scurt.....Acest lucru l-am vazut inca de sambata-duminica.
Cum si Alice si Robert s-au plans de aceleasi probleme .........mi-au venit niste dubii,care par sa nu fie confirmate de admin..........Probleme tehnice se intampla peste tot.......sa speram ca vor fi rezolvate cat mai rapid.........
-
#51 lvl100 22 November 2011 | 18:25 Read more -
#52 Gebeleizis 22 November 2011 | 15:32 razesu: apatia si letargia imi displac......intotdeauna este mai bine sa faci ceva decit nimic....
Bine spus.
-
#53 Gebeleizis 22 November 2011 | 15:13 lvl100: Nici pentru noi nu este. NU exista pasi la nivel de tari pentru a se indeplini asa ceva.
Nu este chiar asa. Pe parcursul celor 20 de ani statul roman a finantat numeroase proiecte care aveau ca scop influentarea cetatenilor Republicii Moldova si crearea conditiilor pentru Anschluß . La noi citiva ani in urma a fost un mare scandal care a scos la suprafata faptul ca un sir de ziare si posturi de radio sunt finantate de Romania. Sirul exemplelor poate fi continuat. Dar vreau sa-ti spun ca toate aceste ”investitii” romane au fost furate sau gestionate foarte ineficient. Lucru demonstrat si de datele ultimului Barometru de opinii. Astfel la intrebarea În opinia dvs., care ţară ar trebui să fie principalul partener strategic al Republicii Moldova? doar 4% au numit Romania. Apropo doar 3,9 % din tinerii cu virsta cuprinsa intre 18-29 ani au numit Romania ca partener strategic al Moldovei.http://ipp.md/public/files/Barometru/2011/BOP_11.2011_prima_parte.pdf
-
#54 Gebeleizis 22 November 2011 | 14:44 #133 Fata de moldovenii de la vest de Prut noi nu putem avea repulsie deoarece suntem un popor, avem o limba, o cultura si o credinta. Moldovenii de la est se de la vest de Prut sunt aceeasi moldoveni pe acelasi pamint al batrinei Moldova.
-
#55 Lenuta 21 November 2011 | 17:21 #143 Si eu la fel pot scrie, vad ca si CalinRomania are postari, atunci ce fel de cenzura?
-
#56 Corinna 21 November 2011 | 11:08 Da eu de ce pot sa scriu??? Problem, probleme si air probleme! Ma gandesc daca cei de la e-Moldova aveau dreptate! -
#57 admin 21 November 2011 | 10:13 Ne cerem scuze pentru problemele care sunt prezente pe forum-ul nostru, nu este cenzura, e o problema tehnica, in curind o sa fie rezolvata, va multumim. -
#58 CalinRomania 20 November 2011 | 20:37 Da,draga robert vad ca si alice,si si eu se pare ca avem ceva prea nu pe placul unora......
Sper sa ma insel.....
-
#59 robert 20 November 2011 | 13:27 gata CENZURA si-a facut foarte tare prezenta nu m-ai am dreptul de-ami spune parerea pe acest forum, rusine domnilor moderatori!!!!!!! -
#60 Corinna 19 November 2011 | 17:12 Aici e si problema, de aia spuneam ca te chinui degeaba. Fiecare ia ca inceputul istoriei cand ii convine, si nimeni nu tine cont de interesul general. Ramai cu gura cascata de ce discuta moldovenii despre Romania, limba romana, istorie .. si altele. Eu cate odata obosesc sa mai repet argumentele legate de limba romana, mai ales ca s-a ajuns la aberatii de genul romanii ne-au furat limba, sau vorbesc in vlaha, olteneasca ... ca ajungi sa te intrebi ce fac pasoptistii nostri.. pot dormi acolo unde sunt? Si oricum ...a reusit cineva sa convinga un moldovean ca vorbeste romaneste si ca e roman? Daca da ... sa vedem negru pe alb!