Ciocîlteni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ciocîlteni, Fedoreuca și Clișova Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2287 de oameni. Satul Ciocîlteni a fost menționat documentar în anul 1637.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#121 lvl100 06 June 2011 | 18:02 Read more -
#122 burlakul 06 June 2011 | 17:46 Acesti oameni sunt rusofili-romanofobi incadrati intre rindurile oamenilor de stiinta de KGB...:)(eu presupun...:)))dar ca sa fim siguri trebuie numaidecit sa-i intrebam pe alde lvl100 & Co ,ei la sigur o sa ne ajute sa-i identificam.)Trebuiesc prinsi si pedepsiti p/u furt de nationalitate,pacat ca pe Eminescu nu-l putem judeca:(...;) -
#123 Gebeleizis 06 June 2011 | 17:05 Dumitru32: De ce nu-l citezi pe Eminescu asa: "In ROmania totul trebuie dacizat"?Cei care nu citesc pot sa asculte si sa urmareasca opinia unor cercetatori romanii pe marginea opiniei lui Eminescu despre procesul de dacizare a romanilor: Identitatea pierduta
-
#124 lvl100 06 June 2011 | 16:16 Dumitru32: Da cei din Tara Romanesca cum is supradefiniti - supraromani? :)
Inca nu m-anm hotarat ce a fost asta. O incercare esuata de gluma sau incapacitatea ta de interpreta orice cuvant mai mare de 6-7 litere.
Probabil ultima varianta.
Dumitru32:Dar restu, incepind cu Domnitorul si terminind cu cel mai sipmlu taran se autoindentificau ca moldoveni, alte principii nu pot exista, asa ca daca vrei hai sa le discutam...
Asta am spus si eu.Ca isi spuneau Moldoveni, fiind locuitori ai Moldovei.
Dar nu erau "etnici" moldoveni, pentru ca etnia inca nu se inventase nicaieri in lume pe vremea aia.Vezi si exemplul meu cu grecii.
-
#125 Dumitru32 06 June 2011 | 11:55
lvl100:folosesc o supraidentificare - roman
Da cei din Tara Romanesca cum is supradefiniti - supraromani? :) Vezi ca ai sa te incurci la culmea. Cronicarii nici unul nu a spus ca el e roman, doar Miron Costin, pentru a arata gradul de "rudenie" cu papistii a spus prostia ceea. Dar restu, incepind cu Domnitorul si terminind cu cel mai sipmlu taran se autoindentificau ca moldoveni, alte principii nu pot exista, asa ca daca vrei hai sa le discutam...
-
#126 lvl100 06 June 2011 | 11:12 Read more -
#127 Dumitru32 06 June 2011 | 10:20 #93 Ha-ha, bravo, asta e buna... Adica ei au aruncat niste furculite si libguri pe scari si hotarau cum sa se numeasca??? Principiile erau practic aceeleasi, singura diferenta e ca in sec. XIX statele aveau nevoie de recunoasterea internationala.
-
#128 MihaiP 06 June 2011 | 10:09 #92
Eu am spus că in cronicile moldovenești cel mai des sunt folosite denumirile "Țara Muntenească", respectiv munteni pentru Țara Românească și locuitorii ei. Găsești pe Internet textele, poți să verifici daca e așa.Dumitru32:Trebuie de privit lucrurile putin alt fel, daca ei se considerau romani, de ce atunci si tara nu o numeau Romania, caci cum intr-o tara pot sa traiasca altii decit natiuna care formeaza acel stat?Asta e foarte simplu. Pentru că ideile de națiune, stat național sunt invenții ale secolului 19.Statele medievale au fost create pe alte criterii, mai pragmatice - cam cât a reușit un monarh să unească și să țină sub control. Limba și alte aspecte identitare ale populației (în afară de religie) nu aveau nicio importanță. -
#129 Dumitru32 06 June 2011 | 8:17 Dumitru32: iar statul e numit "Țara Muntenească".
Da Tara Romaneasca de cine a fost numita, de turci? Ideea cea mai importanta din cronicicele moldovenesti e aceea ca ei se considerau moldoveni, iar aceea ca ne consideraru si pe noi si pe voi un neam aceasta-i cu totul si cu totul alt ceva. Trebuie de privit lucrurile putin alt fel, daca ei se considerau romani, de ce atunci si tara nu o numeau Romania, caci cum intr-o tara pot sa traiasca altii decit natiuna care formeaza acel stat?
-
#130 MihaiP 06 May 2011 | 23:33 #90 Pe scurt, în cronicile pe care le-am citit eu, lucrurile stau cam așa:Ideea că moldovenii sunt de un neam cu muntenii, oltenii și cei din Ungaria care își spun români apare la Grigore Ureche, Miron Costin și Dimitrie Cantemir. Dintre aceștia, Miron Costin și Dimitrie Cantemir numesc acest popor (care include moldovenii) român.Limba e numită moldovenească la Grigore Ureche. Miron Costin și Dimitrie Cantemir o numesc atât moldovenească, cât și românească.Ce ignorați voi? Ignorați faptul ca din primele cronici și până în prezent e atestată și o identitate românească a moldovenilor.Dumitru32:Pai daca sintem toti romani, atunci cei din Tara Romaneasca ce-s? Mai roamni ca noi moldovenii?Nu, la fel de români ca moldovenii. Ca idee, în cronicile moldovenești sunt denumiți de cele mai multe ori munteni, iar statul e numit "Țara Muntenească". -
#131 Dumitru32 06 May 2011 | 21:31 #89 La care cronicari apare, la Grigore Ureche care spune despre istoria limbii noastre moldovenesti? Pai el e un mare roman.
Ba chir voi prin asemeni determinari ne faceti inferiori voua. Noi nu sintem romani, deoarece e un nume al cuceritorilor, nu e un nume ce ne reprezinta pe noi toti. De ce nu i-ati ales pe turici sau pe huni? Doar ati fost si sub unii si sub altii?
Spune, ce am ignorat noi, hai sa le luam pe puncte. Noi nu ignoram ci dezbatem prin argumente, asta e cu totul diferit.
Pai daca sintem toti romani, atunci cei din Tara Romaneasca ce-s? Mai roamni ca noi moldovenii?
-
#132 MihaiP 06 May 2011 | 21:17 #88
Dumitru32:Problema ca voi stiti sa filtrati doar ce va place voua.În mai mică măsură decât unii moldoveniști.Viziunea românistă nu e ca nu există moldoveni ca grup etnic, ci că ei cu toții fac parte dintr-un grup etnic mai mare numit poporul român.Iar ideea asta apare cam la toți cronicarii, nu doar la unul. Vă străduiți cam mult să o ignorați... -
#133 Dumitru32 06 May 2011 | 16:44 #87 Problema ca voi stiti sa filtrati doar ce va place voua. Buna oara il tot dati ca exemplu pe Grigore Ureche, care a spus nu stiu cum ca iata muntenii se considera romani deoarece se trag din imperiul roman. SI de aici, mintile lucide ale "neamului" nostru au dedus ca si el, Ureche e roman, ba chiar mai mult ca toti moldovenii is romani si vin de la Rim. Dar de ce nu ati luat in considerati ceea ce spune el despre limba vorbita de moldoveni? De acea si se studiaza cornicile, pentru ca ele dezvaluie prezentul celui ce a scris lucrarea data, sau in orisice caz asa cum el il percepe.
-
#134 lvl100 06 May 2011 | 16:22 Dumitru32: De ce nu-l citezi pe Eminescu asa: "In ROmania totul trebuie dacizat"? De ce folosit doar expresia asta argumentele vostre?
Care e mai exact problema cu citatul din Eminescu ?
-
#135 Dumitru32 06 May 2011 | 2:38 Nu am fost nici o data romani si nici nu vom fi! De ce nu-l citezi pe Eminescu asa: "In ROmania totul trebuie dacizat"? De ce folosit doar expresia asta argumentele vostre?
-
#136 admin 06 April 2011 | 10:26 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#137 robert 06 February 2011 | 11:30 #83socantmoldova -
#138 calator 06 January 2011 | 22:18 #81
Si asta chiar de ziua copilului! Indredibil! De neconceput! Este o provocare! -
#139 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:16 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România!
-
#140 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:15 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.