14 june 2024, 00:10 views 12171

Crasnoe, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

[top]Populația

Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011.

[top]Istoria localitații

Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea de cîteva familii de coloniști nemți, care în timpul celui de-al doilea Război Mondial s-au repatriat în Germania. Localitatea se află la marginea de vest a orașului Grigoriopol și astăzi practic s-a contopit cu acesta. În perioada sovietică aici a fost deschisă o școală primară, club cu instalație cinematografică, bibliotecă, ateliere de deservire socială, oficiu poștal, grădiniță, magazin.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1784 locuitori

Popeştii de Sus este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Popeştii de Sus a fost menționat documentar în anul 1606.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.