19 june 2024, 00:50 views 11855

Andriașevca Nouă, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
396 locuitori

Andriașevca Nouă este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Slobozia și la 125 km de Chișinău. Satul Andriașevca Nouă a fost înființat în anul 1924.

[top]Populația

Populaţia satului Andriașevca Nouă alcătuia 396 de oameni în anul 2004.

[top]Istoria localitații

Satul Andriașevca Nouă a fost înființat în anul 1924, pe malul drept al rîului Cuciurgan. În perioada sovietică aici s-a aflat o brigadă a gospodăriei colective „Kuibîșev” cu sediul în s.Frunză. În sat a fost deschisă o școală de 8 ani, club cu instalație cinematografică, bibliotecă, ateliere de deservire socială, oficiu poștal, grădiniță, magazin, uzină de cărămidă. În 1994 în apropierea satului a fost înființată o rezervație naturală.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.