Şalău umplut
Ingrediente:
• 1,2-1,4 kg de şalău,
• 2 morcovi,
• 2 cepe,
• 1 ardei dulce,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 0,5 pahar de caşcaval ras,
• 0,5 lămîie pentru marinare,
• 1 lingură de mărar tocat,
• sare,
• piper negru măcinat.
• 0,5 lămîie cînd se serveşte.
Mod de preparare:
Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem în macră pe partea interioară cîteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămîie. Lăsăm să se marineze timp de 0,5 – 1 oră. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare măşcată, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul – pai. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal un pic pînă se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smîntîna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm. Umplem cu masa obţinută peştele. Pe tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămîie.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1928
- Populația:
- 517 locuitori
Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.