19 octombrie 2010, 14:54 views 19578

Tocană ca la ţară

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă),
  • 2 cepe,
  • 100 g slănină de la burtă afumată,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi. Ceapa tăiată semiinele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata. Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată.
Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.