Tulgara Svetlana

Tulgara Svetlana  ̶  actriţă.

S-a născut în anul 1962 în oraşul Orhei, Republica Moldova. A absolvit, Facultatea Teatrală a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1983. A fost angajată la teatrul „Luceafărul”, unde joacă cu preponderenţă roluri lirice. Pe parcursul anilor 1983-1989 s-a filmat în cîteva pelicule la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 ‒ Tudoriţa,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ Ecaterina,
Vînt sălbatic”, coproducţie „Moldova-film” şi Iugoslavia, 1986 ‒ rol,
Deţinutul misterios”, 1986 ‒ rol episodic,
„Bucurii pămînteşti”, 1988 ‒ rol episodic,
„În doi pe muchia timpului”, 1989 ‒ rol central.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
1380 locuitori

Vîşcăuţi este un sat şi comună din raionul Orhei. Vîşcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Vîșcăuți a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.