Materiale din compartiment: Galeria foto |

Iachişin Carp

Iachişin Carp Gheorghe – actor.

S-a născut la 1 iunie 1923 în comuna Ialoveni, Republica Moldova. Începînd cu anul 1945 evoluează pe scena Teatrului Muzical-dramatic de Stat „A. S. Puşkin” (în prezent: Teatrul Naţional „M. Eminescu”). A interpretat o serie de roluri episodice în filmele produse la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1955-1987.

Filmografia:
„Melodii moldoveneşti”, 1955 ‒ rol episodic,
„A fost odată un băiat”, 1960 ‒ rol episodic,
Armagedonul”, 1962 ‒ rol episodic,
„Zece ierni pentru o vară”, 1969 ‒ rol episodic,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 ‒ rol episodic,
Şi veni-va o zi”, 1969 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic,
Deţinutul misterios”, 1986 ‒ rol episodic,
„Să-ţi păstrezi sănătatea”, „Usturici” №73, 1987 ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.