Doni Nina

Doni Nina ‒ actriţă.

Născută la 9 mai 1937 în comuna Olăneşti, raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. Împreună cu colegii săi Ion Ungureanu, Ion Sandri Şcurea, Dumitru Caraciobanu, Ecaterina Malcoci, Valentina Izbeşciuc a creat prima trupă a noului teatru „Luceafărul” de la Chișinău, Republica Moldova.

În cinematografie debutează în anul 1961, interpretînd pe parcursul a 25 de ani mai multe roluri episodice şi participînd la dublarea filmelor.

Filmografia:
Omul merge după soare”, 1961 ̶ rol episodic,
Aşteptaţi-ne-n zori”, 1963 ‒ soţia lui Mugure,
„Strada ascultă”, 1963 ̶  rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
„Vreau să cînt”, 1979 ̶ rol episodic,
„Trece lebăda pe apă”, 1980 ‒ rol episodic,
Revista televizată „Usturici” №36, 1981 ‒ rol episodic,
„Această prietenie bărbătească”, 1982  ̶  Maria,
Călătoria de nuntă înaintea nunţii”, 1982 ‒ rol episodic,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ̶  rol episodic,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1985  ̶  Clavdia,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.