Bulicanu Ştefan

Bulicanu Ştefan – regizor, actor.

S-a născut la 14 iunie 1949 în satul Boldureşti, Nisporeni, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Arte în anul 1973 şi este angajat în calitate de conducător artistic la Casa de Cultură din orăşelul Nisporeni. Din anul 1974 lucrează la studioul „Moldova-film” întîi asistent regie, apoi începînd cu anul 1977 şi pînă în anul 1987 regizor la acelaşi studio. În anul 1982 absolveşte facultatea de regie − VGIK de la Moscova, clasa profesorilor Serghei Gherasimov şi Tamara Makarova. Devine membru al Uniunii Cineaştilor în anul 1989.

Premii şi diplome: Maestru Emerit al Artelor din Republica Moldova, 2000.

Filmografia:
„Cade promoroaca”, 1969 –rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 – film-artistic − asistent de regizor,
„Ploaia”, 1978 – film artistic de scurt metraj − regizor,
„Meditaţii lirice”, (VGIK), 1979 – documentar,
„Vreau să cînt”, 1980 – rol episodic,
Unde eşti dragostea mea?”, 1980 – film artistic − rol episodic,
„Toamna ciupercilor”, (VGIK), 1981 – film artistic de scurt metraj,
„Sîrmele de telegraf”, 1981 –regizor,
Sînt gata – accept provocarea!”, 1983 – film artistic − rol episodic,
„Aşa-i viaţă omului”, 1983 – film documentar − regizor,
„Floare albastră”, 1987 – regizor,
„Dragă, Tudore!”, 1992 − documentar,
„Azi e miercuri sau joi” (regia, scenariul), studioul „Tranzit”, 1992 – scenarist şi regizor,
„Ultimul rol”, 2001 – film artistic − scenarist şi regizor,
„Ciandra”, 2003 – film artistic − rol episodic,
„CET – 2”, 2003 – documentar – regizor,
„Va salut, dragii mei!”, 2004 − documentar – regizor.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.