Shaufert Natalia

Natalia Shaufert - regizor, membru Uniunii cineaştilor din Moldova. Sa născut la 23 august 1989 în Chişinău. A absolvit Academia de muzică, teatru şi film, specialitatea "Regia film Tv". În cursul studiilor Ia academie a demonstrat calităţi avansate în domeniul, regiei, montajului electronic imaginei prin care chiar şi-n limita metrajului scurt se poate ajunge rezultate înalte în creaţie.

Ce este în viziunea sa arta cinematografică Natalia a dialogat ci presa: "A fi un regizor tînăr de film înseamnă să faci aceia ce îţi place mai mult: călătorii prin ţările lumii, întîlniri cu oameni interesanţi. La urma urmelor nu e important în ce ţară e produsă peli­cula cinematografică, principalul e calitatea acestei. Juriul ce apiciază calitatea filmului tot nu se uită la originea peliculei (ţara). Chiar şi spectatorul mai mult trage atenţia la subiectul pelicului, la jocul actorilor, la arta regizorului. În Moldova, după părerea mea, cinematografia începe să se nască din scrum şi eu sunt sigură că noi vom putea face încă multe filme, care vor cuceri spectatorul şi la noi în Moldova, şi peste hotarele ei. Să mergi contra vîntului nu e uşor şi totuşi e posibil."

Despre ambiţiile sănătoase ale Nataliei Shaufert cel mai bine putem urmări, privind filmele regizoarei. Să luăm, de pildă pelicula "Ana", menţionată cu premiul I la festivalul Internaţional de filme în Dubai ("Gulf") - "Pentru cea mai bună regie". Cu această peliculă ea participat la mai multe forumuri cineastice, unde filmul a fost primit cu mare succes: 2012 - Festivalul internaţional SWIFF, Londra; 2012 - Festivalul Cleomonte-Ferrande, Franţa; 2013 - festivalul internaţional Dubai.

Filmul "Ana" a mai fost menţionat "Pentru cea mai bună regie" la Varşovia, Atena, România, Italia, Khirghizia, Chişinău ( "Toamna de aur"). Montînd filmele colegilor săi şi lucrînd asupra filmelor sale, Natalia în curs de 5 ani a făcut un prinos mare la cinematografia naţională.

Filmografia:

2008 - "Prea tîrziu" - documentar. Editor (regizor C.Musteaţă).
2010 - "Lecţia domnului Nicolae Pogoja" - documentar. Editor.
2011- "Luminile oraşului" - documentar. Editor.
2012 - "Ana» - ficţiune. Scenarist, regizor, editor.
2012 - "Ioana" - ficţiune. Asistent de regie.
2013 - "Antract" - documentar. Editor.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.