Dimitrova Galina

Galina Dimitrova - inginer de sunete televiziunii naţionale.

S-a născut la 4 februarie 1961. în comuna Cania raionul Leovo Moldova. Cu studii muzicale a început să se ocupe din copilărie, în anii 1976-1980 a studiat la şcoala muzicală "Ştefan Neaga" din Chişinau, iar în anii 1980-1985 - la Conservatorul de stat. Ca şi mulţi din colegii săi care a primit studii muzicale şi-a ales profesia - inginer de sunete, fiind că muzica ajută mult să înţeleagă dramaturgia oarecărei opere de artă, în orice gen n-ar fi această operă realizată. Ca şi acusticul pe nava maritima sau în submarină regizorul de sunete printr-o mie de nuanse şi tonalităţi trebuie să aleagă tocmai aceea tonalitate care o face arta de nivel înalt, un şedevr adevărat.

În 1985 Galina începe activitatea sa în sistemul Teleradio Moldova, devenind cu timpul un specialist de cea mai înaltă calificaţie. Cu o rîvnă deosebită ea participă la sonorizarea operelor de orice jen: spectacole şi filme televizate, concertelor muzicale. Însuşeşte specificul translării în direct, unde nivel şi calitatea sunetului depinde în primul rînd de maeştri a ingenerului de sunete. Lucrul ei depinde mult de colaborare strînsă cu regizorul şi operatorul emisiunii. Galina a participat Ia translarea tuturor maratonurilor pentru renaşterea celor mai frumoase mănăstiri din Moldova Noul Neamţ, Curchi, Capriana. Ca rezultat cu participarea ei nemijlocită a fost create filme despre aceste perle arhitecturii naţionale. Galina permanent colaborează cu programele televizate "Profil", "TM-magazin" , "Teatrul e cu noi", "Portrete în timpuri", unde putem veda înregistrate pe pelicula creaţia renumiţilor actori, regizori, muzicieni. Aceasta cu mult a complectat videoteca televiziunii naţionale. Cele mai bune înregistrări ai Galinei sa învrednecit de distincţia "Antena de aur".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.