Mișenina Larisa

Larisa Mișenina - regizor, meneger-producător. Sa născut în 1956 în or.Habarovsc Rusia, în familia unui militar. Cu familia sa a trăit în mai multe oraşe din fosta URSS. În 1964 în or.Rostov pe Don a absolvit liceul cinematografic cu specialitatea "Planificarea inter- prindelor pentru deservirea populaţiei" căpătînd calificarea "Tehnic- planovic" care i-a dat posibilitatea să activeze în industria filmic.

În 1964 împreună cu familia a venit la Chişinău unde prin corespondeţă a absolvit şcoala medie. Visa se înveţe şi la institut dar deocamdată sa aranjat la lucru la studioul "Moldova-film" în calitate de asistent la regizorul Vasile Pascaru în echipa filmului "Marele război mic". Filmul povestea despre războiul civil din Rusia - episodul cum armata lui Frunze a distrus complect banda lui Mahno.

Stăruinţa şi calificarea Larisei au observat mai mulţi regizori af studioului. Regizorul Ion Scutelnic a luat-o pe Larisa în calitate de asistentul său la filmul "Vîrsta de trecere". În acest film sau fiilmat mai mulţi actori-debutanţi şi Larisa avea obligaţia să conducă împreună cu Scutelnic această echipă de debutanţi cu devizul redus.

Cu Vasile Pascaru Larisa a colaborat şi la alt film "Trece lebăda pe apă". Această peliculă conţine multe episoade din biografia regizorului, un set de "amintiri din copilărie". Larisa a depus mai multe eforturi ca episoadele din această peliculă să fie mai veridice.

La un alt film al regizorului Ion Scutelnic "Călătoria de nuntă înaintea nunţii", unde a fost mai multe episoade muzicale Larisa a avut grijă de a pregăti mai multe fonograme în plus ca filmările să nu staţioneze nici o minută.

Primul său film "Amarul fructului interzis" a realizat la "Moldova film", debutantul Serghei Iordanov. Şi aici el a avut nevoie de ajutorul unui asistent calificat care a fost Larisa Mişenina.

În filmografia Larisei putem observa mai multe filme de lung metraj la care ea a luat parte în calitate de asistent de regie. Cu Nicolae Ghibu ea a colaborat Ia filmul "Să-ţi cînte cucul în faţă". Cu Valeriu Gagiu la pelicula "Hotarul din iunie". A colaborat Larisa şi la un film cooproducţie cu Iugoslavia "Vînt sălbatic"( regizorii A.Petrovici şi Valeriu Jereghi). Tot cu Jereghi a colaborat la filmul "Iona", La ecranizarea romanului Onore de Balzac cu A.Orlov. În mai puţin de un deceniu activităţii sale la "Moldova-film" Larisa a par- ticipat la crearea celor 11 pelicule artististice de lung metraj.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.