Fulea Alexandru

Alexandru Fulea - regizor, director imagine, grafician, animator, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 26 iunie 1982 în satul Coşaclia, raionul Căuşeni, Republica Moldova. A absolvit şcoala medie din satul natal. Apoi şi-a urmat studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, Facultatea „Regie Film-TV", clasa maestrului Valeriu Gagiu, în anul 2004. În anii 2002-2004 a colaborat cu studioul "Moldova-film", la care conducător artistic pe atunci era profesorul său de la AMTAP Valeriu Gagiu. Din 2004 colaborează cu Atelierul de Producţie Filmică "Sergiu Prodan".

Filmografia:

„Doina haiducului" (2002) - clip muzical cu formaţia "Zdob şi Zdub" - asistent de regie
"Jana" (2004) - film artistic de lung metraj, asistent imagine
"A trăi pentru Moldova. Dimitrie Cantemir", (2003), film documentar, director de imagine
"Cadoul" (2004) film documentar, producţia "Diametral-film", asistent imagine
Proiectul TV "Alocard prezintă PRO-FM Beach Party", (2004), cameraman

Din 2004 pînă-n prezent activează în calitate de: director imagine, grafician-video, pictor-animator la diferite spoturi publicitare şi filme documentare pentru companiile Voxtel, Moldcell, Moldova Agroindbank, Orange, Moldtelecom, Lukoil Moldova ş. a. Precum şi pentru ONG-uri şi proiecte internaţionale cu suportul studioului "Atelierul Sergiu Prodan".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
555 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.31 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.14 km. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 555 de oameni. Satul Frumuşica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.