Materiale din compartiment: Galeria foto |

Mariani Gabriela

Gabriela Mariani (Tcaci) – actriţă.

Născută la 24 octombrie 1970 în or. Bălţi, Republica Moldova. Gabi (aşa o numeau cei apropiaţi acasă) a fost educată de către mama ei, care era profesoară de limba franceză (tatăl ei a plecat din familie, cînd Gabriela era mică). Ea a studiat intens limba franceză (pe care o posedă practic la perfecţie) și, de asemenea, a studiat la Școala de Muzică, clasa vioară. Mama ei o pregătea pentru o carieră în pedagogie. Gabriela însă, în anul 1987, a devenit studentă a Şcolii Teatrale Superioare de Artă „A. Cehov" de la Moscova (MHAT), reuşind din prima dată să intre la facultate. MHAT-ul era în căutarea candidaţilor care să lucreze apoi în teatrele din Moldova. Primele etape ale concursului s-au desfăşurat în Moldova, comisia a venit şi la Bălți. Gabriela s-a prezentat la concurs, păstrînd secretul deciziei sale. A trecut uşor toate cele 3 probe de calificare și a mers să susţină examenele la Moscova. A fost înscrisă la facultate, în grupa moldovenească, clasa profesorilor O. Gerasimov și V. Bogomolov.

A absolvit Şcoala Teatrală Superioară de Artă MHAT în anul 1991, rămînînd după absolvire să lucreze la Moscova, unde a jucat pe scena Teatrului Studio a lui Ruben Simonov. Gabriela a început să se filmeze la început în roluri episodice, apoi în roluri titulare, s-a produs activ şi în videoclipuri, reclame.

A debutat în film cu rolul episodic al asistentei medicale, în drama lui Marc Eisenberg „Ţinta vie", 1990. În acest film Gabriela s-a filmat sub numele ei adevărat – Tcaci. În următorul film însă, în detectivul cu gangsteri „Casino", 1991, Gabriela, care a jucat rolul feminin titular, cel al Ladei Evans, apare deja cu pseudonimul Mariani (derivat de la patronimicul ei – Marian), pe care l-a inventat regizorul filmului Samson Samsonov, pentru a evidenţia frumuseţea Gabrielei şi a le da pasiunilor jucate pe ecran un colorit italian.

Într-o perioadă relativ scurtă de timp, care a coincis cu anii nouăzeci, care au fost mult prea dificili pentru societate, dar şi pentru cinematografie şi teatru, în special, a reușit, grație talentului său, să joace multe roluri în diferite filme şi seriale, dintre care multe centrale. O popularitate largă i-a adus actriţei, puţin cunoscute pînă atunci, rolul frumoasei blonde Diana, al contesei de Monsoreau, din serialul cu aceeași denumire a lui Serghei Jigunov și Vladimir Popkov, care a devenit după părerea criticilor, cel mai reuşit rol al ei, ca după acesta să urmeze multe altele.

Filmografia:

„Ţinta vie", 1990 – soră medicală,

„Cazinou", 1992 – Lana Evans,

„Muieraticul-2", 1992 – rol episodic,

„Ostaticul Diavolului", 1993 – prostituată,

„Scrisori în viaţa trecută », 1994 – necunoscuta din restaurant

„Funeraliile şobolanului", 1994 – femeia-şobolan,

„Contesa de Monsoro", 1997 – Diana de Meridor,

„Dansul alb", 1999 – rol episodic,

„Revelionul în luna noiembrie", 2000 – rol episodic,

„Alexandru Macedon", 2001-2007 – rol episodic,

„Regina frumuseţii sau o copilărie foarte dificilă", 2002 – rol episodic,

„Undina", 2003 – Elizaveta Gladieva,

„Undina-2", 2004 – Elizaveta Gladieva,

„Pseudonimul "Albanezul"", 2006 – Maria,

„Tangou în trei", 2006 – Olga Surcova,

„Trei deasupra", 2006 – prietena lui Costea,

„Antinebunie", 2007 – rol episodic,

„Focul iubirii", 2007-2009 – Anghelina,

„Stăpîna taigalei", 2009 – Galina,

„Verigheta", 2010 – Chira Ghenadievna,

„Bratanii-2", 2010 – văduva lui Gruşin,

„Pseudonimul "Albanezul-3"", 2010 – Maria,

„Croaziera", 2011 – rol episodic,

„Patroana marelui oraş", 2013 – Elvira Gheorghievna

„Hotelul "President", 2013 – baronesa Alla von Risen etc.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.