Climov Dimitrie

Dimitrie Climov – inginer-mecanic, operator proiecţie.

Născut la 6 noiembrie 1930 în oraşul Chişinău. Activitatea de muncă şi-o începe în calitate de mecanic supraveghetor al maşinilor de proiecţie cinematografică la Cinematograful „Biruinţa" (azi: „Odeon"). După ce îşi satisface serviciul militar în Armata Sovietică (1951-1954) este angajat la studioul „Moldova-film", unde activează în calitate de inginer mecanic al aparatajului cinematografic (de proiectare, de montare) timp de 58 ani, participînd la crearea a zeci de filme moldoveneşti. Unul dintre cei mai venerabili veterani ai cinematografiei naţionale. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.