Strungaru Valeriu

Valeriu Strungaru – operator de cinema.

Născut la 29 octombrie 1953 la Chişinău, Republica Moldova. Îşi începe activitatea cinematografică în cadrul unui cerc de amatori de cinema, condus de regizorul A. Litvin. Apoi organizează el însuşi un atelier de tineri amatori de cinema la Grătieşti. Se angajează în calitate de asistent de operator la studioul „Moldova-film", ca apoi să avanseze pînă la funcţia de operator. A întreprins două tentative de a se înmatricula la VGIK, dar nu a putut trece concursul. A reuşit însă să se evidenţieze, fiind un operator talentat, profesionist. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Premiera care n-a avut 1oc", 1987, documentar,

„Veşmîntul verde al Chişinăului", 1988, documentar,

„Natura moartă", 1989, documentar,

„Nu mă lăsa, mama", 1989, documentar,

„Aceasta e biografia noastră", 1989, documentar,

„Auzi-mă", 1989, documentar,

„O schiţă de conjunctură", 1990, documentar,

„Despre rîuri", 1990, documentar,

„Momîe", 1990, documentar,

„Valea Norocului", 1991, documentar,

„Şi totuşi eu cred", 199l, documentar,

„Katastroika", 1991,

„Mînza albă a lui Grigore Grigoriu", 2008, documentar, lung metraj,

„Lupul marilor drumuri", 2008, documentar, lungmetraj,

„Ionică şi Dacia lui", 2012.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.