Ceaica Alexandru

Alexandru Ceaica ‒ operator de sunete.

Născut la 7 august 1930 în oraşul Tighina, Moldova. A studiat 3 ani la Facultatea de Fizică şi Matematică la Universitatea de Stat din Chişinău. A activat la studioul „Moldova-film" în calitate de operator de sunete pe parcursul anilor 1959-1983, realizînd filme artistice, de animaţie precum şi dublarea filmelor. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2002.

Filmografia:

Filme artistice:

„La marginea oraşului", 1960,

„Omul merge după soare", 1961,

„Mariana", 1967,

„Această clipă", 1968,

„Zece ierni pentru o vară", 1969,

„Explozie cu efect întîrziat", 1970,

„Viscolul roşu", 1971,

„Ultimul haiduc", 1972,

„Furtuni tomnatice", 1974, 2 episoade,

„Favoritul", 1976, 2 episoade,

„Rădăcinile vieţii", 1977,

„Vreau să cînt", 1979,

„Femeia în alb", 1982, 2 episoade,

„Totul putea fi altfel", 1982,

„Cum să devii celebru", 1983,

„Istoria unui galben", 1983,

„Un mic serviciu", 1984,

„Vîntul sălbatic", 1983, coproducție cu Iugoslavia,

„Cine va intra în ultimul vagon", 1986.

Animaţie:

„Bătrînul şi motanul", 1977,

„În jurul pămîntului, în jurul lunii", 1982,

„Bună ziua, pîine", 1982,

„Opriţi trenul", 1982.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.