Camerzan Anatolie

Anatolie Camerzan ‒ operator de sunete.

Născut la 24 decembrie 1933 în comuna Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, Moldova. A absolvit Institutul de Inginerie Cinematografică din Kiev, Facultatea Inginer de Sunet. A activat la studioul „Moldova-film" pe parcursul anilor 1963-1983 la sonorizarea filmelor artistice şi documentare.

Filmografia:

Filme artistice:

„Aşteptaţi-ne-n zori", 1963,

„Ultima noapte în rai", 1964,

„Gustul pîinii", 1966,

„Riscul", 1970,

„Casa pentru Serafim", 1973,

„Tacitul", 1973,

„Toate probele sînt contra lui", 1974,

„Întîlnirea cu Paganini", 1979,

„Ecoul", 1979,

„Agentul serviciului secret", 1979,

„Bună ziua, am sosit", 1979,

„La porţile satanei", 1980,

„Greşeala lui Tony Wendis", 1981, 2 episoade.

Documentare:

„Grija pentru om", 1978,

„Rîbnicenii", 1978,

„Surorile", 1979,

„Omul la intersecţie", 1979,

„Cu ochii pictorului" şi zeci de filme sociale.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.