Mişcenco Vladimir

Vladimir Mişcenco – operator.

Născut la 26 septembrie 1934 în oraşul Orsk, regiunea Orenburg, Rusia. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1973. A activat în calitate de operator de filme documentare şi muzicale la studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1968-1978. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Fidelitatea", 1968 ‒ documentar,
„Izvoade populare", 1968 ‒ film-concert, în colaborare,
„Intrarea în legendă", 1970 ‒ documentar,
„Vasili Voitovici", 197l ‒ documentar,
„Victoria", 1973 ‒ documentar,
„Luminată de Octombrie", 1973 ‒ documentar,
„Dictat de viaţă", 1973 ‒ documentar,
„Prieteni", 1974 ‒ documentar,
„Memoria anilor de foc", 1974 ‒ documentar,
„Viitorul începe astăzi", 1975 ‒ documentar,
„Vocaţia de a dărui bucurie", 1975 ‒ documentar,
„Dirijorul", 1976 ‒ film-concert,
„Memoria anilor de foc", 1984 ‒ documentar etc.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.