Agadjanian George

Agadjanian George ‒ regizor, producător.

Născut la 24 iunie 1986 la Chişinău, Republica Moldova. De mic copil a fost absorbit de procesul de creaţie a filmelor. Părinţii lui, fiind absolvenţi ai VGIK-ului i-au altoit această dragoste, pe lîngă multe alte lucruri frumoase, îndrumîndu-l şi susţinîndu-l în drumul spre propria carieră filmografică. La 15 ani era deja angajat la studioul cinematografic „Moldova-film" în calitate de asistent-stagiar pe platoul de filmare al „Expresului din Bucureşti", o coproducție a Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii. După finisarea acestui proiect a fost invitat frecvent la şedinţe foto, dar şi la filmări de clipuri video şi spoturi publicitare.

În anul 2002 devine student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice „G. Muzicescu", Facultatea de Regie TV. Fiind student, George lucrează în cadrul mai multor companii private din domeniul producției audiovizuale. În anul 2004, în cadrul Academiei, realizează primul său film, documentarul „Scuarul № 10", relatînd povestea unor oameni fără adăpost din cartierul lui. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Practica la regie şi-a făcut-o la Redacţia emisiunilor sportive de la Televiziunea Naţională. Pe parcursul anilor 2006-2007 activează în cadrul Redacţiei programelor pentru tineret, apoi în calitate de corespondent al Redacţiei ştiri „Mesager" a Televiziunii Naţionale. Îşi susţine lucrarea de diplomă cu scurtmetrajul „San Sanici" în anul 2007, pentru care primeşte Diploma Uniunii Cineaştilor Republicii Moldova pentru „cea mai bună regie".

În anii 2009-2010 a fost şef al Secţiei Marketing şi Relaţii Internaţionale a studioului „Moldova-film", iar din 2010 activează în calitate de producător general al canalului televizat „Publika-TV".

Filmografia:

Regizor:

„Scuarul № 10", „Moldova-film", 2004;
„Afro-moldovenii", „Moldova-film", 2005;
„Die Deutshen Spuren in Moldavie/ German Tracks in Moldavia", „Moldova-film", 2005;
„Tuberculoza poate fi tratată" „Moldova-film", 2006;
„San Sanîci", „Diametral-film", 2007 ‒ scurtmetraj documentar;
„800 de cai violeţi", „Moldova-film", 2008 ‒ scurtmetraj documentar;
„Poveştile ţării mele. Ivan Turbincă după 40 de ani", „ALTfilm-studio", 2009 ‒ scurtmetraj;
„Saşa şi pereţii săi", „ARTE" Franţa/Avantis Letonia, 2011, nuvelă din ciclul „15 tineri despre cei tineri" etc.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.