|
Nicolae Pascaru: „Se poate trăi fericit în Moldova”
Declarațiile unor oficiali de la București precum că România poate să devină un scut pentru R.Moldova sînt desprinse de realitate, consideră liderul Mișcării Voievod, Nicolae Pascaru.
Analistul este de părere că asemenea afirmații poartă un caracter mai curînd declarativ, nu au un suport factologic, și trebuie tratate cu atenție. Opinia a fost exprimată în contextul declarațiilor făcute de președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, în cadrul unei vizite recente la Chișinău, precum că România este un scut pentru R.Moldova.
„Acestea sînt niște cuvinte frumoase și dumnealui ca oaspete oficial poate să-și permită să povestească mai multe lucruri, dar este imporntat ca noi molovenii aceste declarații să le mai trecem prin filtrele istoriei, pentru că în așa momente încordate geopolitic cum e acum în regiune, trebuie să concentrăm tot ce e legat de diplomația moldovenească. Nu trebuie să primim cu multă nădejde aceste declarații, pentru că istoria a arătat în 1940 cînd Molotov i-a înmînat ambasadorului român în Rusia ultimatum ca în decurs de 24 ore să părăsească Basarabia, aceștia așa și au făcut. Ei au evacuat Basarabia și ne-au trădat.
Haideți să ne amintim în 1992, în conflictul de pe Nistru, nu că nu au ajutat să lupte alături de moldoveni, dar și ajutorul care l-au trimis era greu de utilizat, era un armament rău”, a relatat Pascaru.
Analistul a mai menționat că statutul de neutralitate al R.Moldova este ceea ce ne poate salva, iar această direcție trebuie urmată consecvent.
„Să avem o mare încredere în politicienii de la București care singuri nu sînt atît de suverani, au în spate mai multe centre de influență din Marea Britanie și Statele Unite, să fim naivi să ne lăsăm în nădejdea lor ar fi o prostie.
În momentul cînd se petrec așa lucruri importante în regiune, puterea noastră este în neutralitate. Numai neutralitate poate să salveze R.Moldova și noi vedem că această neutralitate îi încurcă pe tare mulți. Vedem diferite tentative de destabilizări în stînga Nistrului, asta denotă că cineva totuși să gîndește să arunce țara în război. Cu toate că politicienii de la Chișinău nu-și doresc asta”, a mai menționat Pascaru.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1906
- Populația:
- 1312 locuitori
Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.
Comentarii
(0)