27 august 2022, 16:00 views 1267
Nicolae Pascaru: „Se poate trăi fericit în Moldova”
27 august 2022, 16:00 views 1267

Nicolae Pascaru: „Se poate trăi fericit în Moldova”

Declarațiile unor oficiali de la București precum că România poate să devină un scut pentru R.Moldova sînt desprinse de realitate, consideră liderul Mișcării VoievodNicolae Pascaru.

Analistul este de părere că asemenea afirmații poartă un caracter mai curînd declarativ, nu au un suport factologic, și trebuie tratate cu atenție. Opinia a fost exprimată în contextul declarațiilor făcute de președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, în cadrul unei vizite recente la Chișinău, precum că România este un scut pentru R.Moldova.

„Acestea sînt niște cuvinte frumoase și dumnealui ca oaspete oficial poate să-și permită să povestească mai multe lucruri, dar este imporntat ca noi molovenii aceste declarații să le mai trecem prin filtrele istoriei, pentru că în așa momente încordate geopolitic cum e acum în regiune, trebuie să concentrăm tot ce e legat de diplomația moldovenească. Nu trebuie să primim cu multă nădejde aceste declarații, pentru că istoria a arătat în 1940 cînd Molotov i-a înmînat ambasadorului român în Rusia ultimatum ca în decurs de 24 ore să părăsească Basarabia, aceștia așa și au făcut. Ei au evacuat Basarabia și ne-au trădat.

Haideți să ne amintim în 1992, în conflictul de pe Nistru, nu că nu au ajutat să lupte alături de moldoveni, dar și ajutorul care l-au trimis era greu de utilizat, era un armament rău”, a relatat Pascaru.

Analistul a mai menționat că statutul de neutralitate al R.Moldova este ceea ce ne poate salva, iar această direcție trebuie urmată consecvent.

„Să avem o mare încredere în politicienii de la București care singuri nu sînt atît de suverani, au în spate mai multe centre de influență din Marea Britanie și Statele Unite, să fim naivi să ne lăsăm în nădejdea lor ar fi o prostie.

În momentul cînd se petrec așa lucruri importante în regiune, puterea noastră este în neutralitate. Numai neutralitate poate să salveze R.Moldova și noi vedem că această neutralitate îi încurcă pe tare mulți. Vedem diferite tentative de destabilizări în stînga Nistrului, asta denotă că cineva totuși să gîndește să arunce țara în război. Cu toate că politicienii de la Chișinău nu-și doresc asta”, a mai menționat Pascaru.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.