Mergi spre compartimentul: Teatrul
19 decembrie 2019, 16:30 Teatrul views 4227
Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației
19 decembrie 2019, 16:30 Teatrul views 4227

Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației

Noua conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării examinează în prezent problemele acumulate în activitatea Teatrul Național de Operă și Balet, iar în viitorul apropiat urmează să adopte anumite hotărîri.

După scandalul de vara trecută, cînd mai mulți artiști ai Teatrului, printre care marele tenor Mihai Munteanu, au fost concediați în mod arbitrar, a fost pusă în discuție demiterea șefului instituției, Ion Grosu. Cu toate acestea, fost conducere a ministerului de resort așa și nu a întreprins anumite măsuri.

Contactat de Noi.md, ministrul Educației, Corneliu Popovici, a menționat că în prezent situația de la Teatru este analizată, iar în scurt timp opinia publică va fi anunțată despre deciziile luate.

„Este în proces de examinare. Cred că într-o săptămînă o să fie clar. E o chestiune serioasă, trebuie să fie foarte bine fundamentată decizia", a declarat Corneliu Popovici.

Totodată, urmează a fi analizată și problema excluderii din repertoriul Teatrului a operelor semnate de compozitorii moldoveni.

Comunitatea artiștilor autohtoni, printre care și maestrul Gheorghe Mustea, au semnalat în repetate rînduri că în ultimii 10 ani, operele naționale nu au mai fost puse în scenă. Directorul Ion Grosu a fost acuzat că decide după bunul plac ce spectacole să fie puse în scenă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.