15 iulie 2020, 12:00 Sănătate views 18997
15 iulie 2020, 12:00 Sănătate views 18997

Ce ar trebui să mîncăm pentru a fi sănătoși

Dacă apare tusea, febra sau rinoreea - acesta este primul semn că sistemul nostru imunitar are probleme şi nu poate lupta cu microbii care se află în corpul nostru. Vă recomandăm cinci produse care vă vor ajuta să întăriți imunitatea.

Usturoiul
Consumul de usturoi în alimentație creşte cantitatea de bacterii benefice, care susțin sistemul imunitar. De asemenea, usturoiul ajută la eliminarea paraziţilor din organism, cum ar fi viermii.

Fructele de mare şi peştele
Peştele şi fructele de mare conțin o cantitate mare de zinc si fosfor, precum și acizi grași nesaturați care întăresc sistemul imunitar şi restabilesc puterea şi energia. De asemenea, aceste produse îmbunătăţesc funcţionarea creierului uman.

Produsele lactate
Asiguraţi-vă că ați inclus în alimentație produsele lactate dietetice şi, dacă este posibil, zilnic consumați lapte, iaurt, lapte acru, deoarece ele conţin bacterii lactice care contribuie la digestie şi îmbunătăţesc starea generală a imunității și a organismului în ansamblu.

Mierea
Mierea din cele mai vechi timpuri a fost considerată un produs foarte folositor. Aceasta include vitamina C, mangan, precum și vitamine, care sînt absorbite foarte repede şi se combină bine cu sărurile minerale.

Citrice
Citricele trebuie să fie întotdeauna în dieta dumneavoastră, pentru că ele conţin cantităţi mari de vitamine si antioxidanți, care încetinesc procesul de îmbătrînire. Cea mai mare valoare a citricelor - conţinutul ridicat de vitamina C.

Sursa: novostimira.com.ua

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.